Ken je dat gevoel? Naar beneden kijken en zo duizelig worden dat je moet overgeven? Wel, dat is precies de sensatie die regisseur Robert Zemeckis wilde opwekken met zijn film The Walk.

De prent vertelt het verhaal van Philippe Petit, vertolkt door Gordon-Levitt met een vals Frans accent, die op een draad tussen de Twin Towers wilde wandelen. Zemeckis gebruikte computer genereerde beelden en 3D om het publiek te laten voelen hoe het voor Petit gevoeld moet hebben. 'We hebben hard gewerkt om het publiek mee op die draad tussen de torens te krijgen,' aldus de regisseur.

Voor sommige toeschouwers werd dit gevoel iets te goed benaderd. Wie gemakkelijk last heeft van duizelingen of hoogtevrees kan maar best niet te veel eten voor of tijdens de film, want maaginhouden werden al terug uitgespuwd tijdens vertoningen.

(LP)

Ken je dat gevoel? Naar beneden kijken en zo duizelig worden dat je moet overgeven? Wel, dat is precies de sensatie die regisseur Robert Zemeckis wilde opwekken met zijn film The Walk. De prent vertelt het verhaal van Philippe Petit, vertolkt door Gordon-Levitt met een vals Frans accent, die op een draad tussen de Twin Towers wilde wandelen. Zemeckis gebruikte computer genereerde beelden en 3D om het publiek te laten voelen hoe het voor Petit gevoeld moet hebben. 'We hebben hard gewerkt om het publiek mee op die draad tussen de torens te krijgen,' aldus de regisseur.Voor sommige toeschouwers werd dit gevoel iets te goed benaderd. Wie gemakkelijk last heeft van duizelingen of hoogtevrees kan maar best niet te veel eten voor of tijdens de film, want maaginhouden werden al terug uitgespuwd tijdens vertoningen. (LP)