Met een programma van negentien films achter de kiezen gaven de vijf jongeren hun Explore Award aan een film over vrouw wiens leven in een maalstroom van verandering terecht komt door een youtube-filmpje. In Pure geraakt het hoofdpersonage Katharina in de ban van klassieke muziek door zo'n filmpje, hetgeen volgens de jury illustreert "hoe datgene wat klassiek is, door de moderne technologie (youtube, internet) opnieuw aanraking vindt met de moderne jeugd". Het juryrapport noemt het verhaal vervolgens "heel subtiel en met de juiste voeling en dramatiek gebracht, zonder dat de film maar een moment naar effectenbejag ruikt".

Ook Die Fremde van Feo Adalag, de film die al eerder de Grote Prijs voor Beste Film wegkaapte op het festival, viel in de smaak. Dat uiteindelijk Pure, met zijn "fantastische acteerprestaties en een geweldig scenario dat heel subtiel in de ziel pookt" de Explore Award mag ontvangen, levert regisseur Langseth een gratis mediacampagne op bij de release. Ze reageerde al met een toepasselijke mengeling van blijdschap en trots.

Dieter Brusselaers.

Met een programma van negentien films achter de kiezen gaven de vijf jongeren hun Explore Award aan een film over vrouw wiens leven in een maalstroom van verandering terecht komt door een youtube-filmpje. In Pure geraakt het hoofdpersonage Katharina in de ban van klassieke muziek door zo'n filmpje, hetgeen volgens de jury illustreert "hoe datgene wat klassiek is, door de moderne technologie (youtube, internet) opnieuw aanraking vindt met de moderne jeugd". Het juryrapport noemt het verhaal vervolgens "heel subtiel en met de juiste voeling en dramatiek gebracht, zonder dat de film maar een moment naar effectenbejag ruikt". Ook Die Fremde van Feo Adalag, de film die al eerder de Grote Prijs voor Beste Film wegkaapte op het festival, viel in de smaak. Dat uiteindelijk Pure, met zijn "fantastische acteerprestaties en een geweldig scenario dat heel subtiel in de ziel pookt" de Explore Award mag ontvangen, levert regisseur Langseth een gratis mediacampagne op bij de release. Ze reageerde al met een toepasselijke mengeling van blijdschap en trots. Dieter Brusselaers.