PIL-zanger en voormalig Sex Pistols-frontman Johnny Rotten, of John Lydon zoals hij tegenwoordig door het leven gaat, verschijnt als zichzelf in de Scandinavisch-Franse coproductie Theory and Practice. Dat meldt de filmwebsite Variety. Het scenario van de film is gebaseerd op het gelijknamige autobiografische boek van de Noorse schrijver Nikolaj Frobenius. Regisseur van dienst is Jens Lien (The Bothersome Man).

Theory and Practice verhaalt over de relatie tussen de dertienjarige Nikolaj en zijn vrijdenkende hippievader Magnus. Nikolaj leeft samen met zijn ouders in een uitgelaten en alternatieve sfeer - tot zijn moeder omkomt in een verkeersongeluk. Zijn vader wentelt zich daarop in zelfmedelijden en Nikolaj wordt tijdens het rouwproces aan zijn lot overgelaten. Op zichzelf toegewezen vlucht hij in de plaatselijke punkscene, daarbij luid toegejuicht door zijn vader, die de rebelse neigingen van zijn zoon best weet te waarderen. En net daar wringt het schoentje: hoe kan een puber in opstand komen tegen een vader die zelf een rebel is en er een onconventionele levensstijl op nahoudt?

De opnames van Theory and Practice starten op 20 april. De film zou klaar zijn voor het filmfestival van Berlijn - in de loop van februari 2011, dus. De soundtrack zou bestaan uit een aantal Sex Pistols-hits en songs van Noorse punkbands uit de periode waarin de film zich situeert.

John Lydon concerteert op 10 juli met Public Image Ltd. op Rock Zottegem en op 11 juli op Les Ardentes in Luik.

Hier ziet u John Lydon in een omstreden reclamefilmpje voor boter:

Freek Lauwers

PIL-zanger en voormalig Sex Pistols-frontman Johnny Rotten, of John Lydon zoals hij tegenwoordig door het leven gaat, verschijnt als zichzelf in de Scandinavisch-Franse coproductie Theory and Practice. Dat meldt de filmwebsite Variety. Het scenario van de film is gebaseerd op het gelijknamige autobiografische boek van de Noorse schrijver Nikolaj Frobenius. Regisseur van dienst is Jens Lien (The Bothersome Man).Theory and Practice verhaalt over de relatie tussen de dertienjarige Nikolaj en zijn vrijdenkende hippievader Magnus. Nikolaj leeft samen met zijn ouders in een uitgelaten en alternatieve sfeer - tot zijn moeder omkomt in een verkeersongeluk. Zijn vader wentelt zich daarop in zelfmedelijden en Nikolaj wordt tijdens het rouwproces aan zijn lot overgelaten. Op zichzelf toegewezen vlucht hij in de plaatselijke punkscene, daarbij luid toegejuicht door zijn vader, die de rebelse neigingen van zijn zoon best weet te waarderen. En net daar wringt het schoentje: hoe kan een puber in opstand komen tegen een vader die zelf een rebel is en er een onconventionele levensstijl op nahoudt? De opnames van Theory and Practice starten op 20 april. De film zou klaar zijn voor het filmfestival van Berlijn - in de loop van februari 2011, dus. De soundtrack zou bestaan uit een aantal Sex Pistols-hits en songs van Noorse punkbands uit de periode waarin de film zich situeert. John Lydon concerteert op 10 juli met Public Image Ltd. op Rock Zottegem en op 11 juli op Les Ardentes in Luik. Hier ziet u John Lydon in een omstreden reclamefilmpje voor boter:Freek Lauwers