Ze speelden in vijf films samen, de acteur die door het jongere publiek vooral gekend was om zijn rol als Saruman en de eeuwige piraat Johnny Depp. En dat vijf keer onder leiding van Tim Burton: in Sleepy Hollow (1999), Corpse Bride (2005), Charlie and the Chocolate Factory (2005) en Dark Shadows (2012).

De Amerikaanse acteur treurt om de dood van zijn gewaardeerde vriend, volgens Depp niet alleen een gerespecteerde metgezel, maar ook een geliefde echtgenoot, familielid en een begaafd kunstenaar. Dit is het eerbetoon dat hij neerschreef:

"Sir Christopher Lee, een wonderbaarlijk man. Een vriendelijke, genereuze, warme en fascinerende man. De ultieme gentleman. Hij was een inspiratie in zowel het leven, als in de kunst. In de tijd die we samen spendeerden had ik de eer en het goede geluk om in zijn achtenswaardige gezelschap te vertoeven. Zijn vriendschap is er een die mij altijd dierbaar zal zijn en mij eeuwig zal bijblijven.

Hij was de laatste van zijn soort. Een zeldzaam specimen. Magnetiserend en aanwezig. Zo nobel en galant als hij wijs was. Een briljante ziel met een prachtig hart, wiens geestkracht op zijn beurt verder zal leven in de harten en gedachten van vele toekomstige generaties.

Mijn eeuwige respect, liefde, bewondering en dankbetuigingen aan mijn geliefkoosde vriend, zijn familie en zijn teerbeminde Gitte, de vrouw die hij aanbad."

Ze speelden in vijf films samen, de acteur die door het jongere publiek vooral gekend was om zijn rol als Saruman en de eeuwige piraat Johnny Depp. En dat vijf keer onder leiding van Tim Burton: in Sleepy Hollow (1999), Corpse Bride (2005), Charlie and the Chocolate Factory (2005) en Dark Shadows (2012).De Amerikaanse acteur treurt om de dood van zijn gewaardeerde vriend, volgens Depp niet alleen een gerespecteerde metgezel, maar ook een geliefde echtgenoot, familielid en een begaafd kunstenaar. Dit is het eerbetoon dat hij neerschreef:"Sir Christopher Lee, een wonderbaarlijk man. Een vriendelijke, genereuze, warme en fascinerende man. De ultieme gentleman. Hij was een inspiratie in zowel het leven, als in de kunst. In de tijd die we samen spendeerden had ik de eer en het goede geluk om in zijn achtenswaardige gezelschap te vertoeven. Zijn vriendschap is er een die mij altijd dierbaar zal zijn en mij eeuwig zal bijblijven.Hij was de laatste van zijn soort. Een zeldzaam specimen. Magnetiserend en aanwezig. Zo nobel en galant als hij wijs was. Een briljante ziel met een prachtig hart, wiens geestkracht op zijn beurt verder zal leven in de harten en gedachten van vele toekomstige generaties.Mijn eeuwige respect, liefde, bewondering en dankbetuigingen aan mijn geliefkoosde vriend, zijn familie en zijn teerbeminde Gitte, de vrouw die hij aanbad."