Heel wat mensen zijn ongetwijfeld nog steeds hun hoofd aan het breken over het ambigue einde van 'Birdman', de zwarte komedie van Alejandro González Iñárritu.

Tijdens een vragenronde voor scenaristen die voor een Oscar genomineerd zijn, verklapte Alex Dinelaris dat hij oorspronkelijk een ander einde voorzien had. Hij dacht aan een korte cameo van Johnny Depp, die zou spotten met de succesvolle franchise van 'Pirates of the Caribbean'.

Dinaleris legt uit dat hij Riggan een staande ovatie zou geven en hem vervolgens een positieve review zou laten lezen. Na deze scène volgen we de camera backstage, waar Johnny Depp de pruik die Riggan tijdens het toneelstuk draagt, aantrekt terwijl hij in de spiegel kijkt. De poster van Pirates of the Caribbean 5 zou zichtbaar zijn tijdens deze scène. Depp zegt vervolgens in de stem van Jack Sparrow: 'What the fuck are we doing here, mate?'. Volgens Dinaleris moest dit een knipoog worden naar de eindeloze herhaling van de Pirates-films.

Het is uiteraard geen verrassing dat Disney en Johnny Depp niet instemden met dit plan om een satirische sneer in de richting van de Pirates-filmreeks te geven. (LP)

Heel wat mensen zijn ongetwijfeld nog steeds hun hoofd aan het breken over het ambigue einde van 'Birdman', de zwarte komedie van Alejandro González Iñárritu. Tijdens een vragenronde voor scenaristen die voor een Oscar genomineerd zijn, verklapte Alex Dinelaris dat hij oorspronkelijk een ander einde voorzien had. Hij dacht aan een korte cameo van Johnny Depp, die zou spotten met de succesvolle franchise van 'Pirates of the Caribbean'. Dinaleris legt uit dat hij Riggan een staande ovatie zou geven en hem vervolgens een positieve review zou laten lezen. Na deze scène volgen we de camera backstage, waar Johnny Depp de pruik die Riggan tijdens het toneelstuk draagt, aantrekt terwijl hij in de spiegel kijkt. De poster van Pirates of the Caribbean 5 zou zichtbaar zijn tijdens deze scène. Depp zegt vervolgens in de stem van Jack Sparrow: 'What the fuck are we doing here, mate?'. Volgens Dinaleris moest dit een knipoog worden naar de eindeloze herhaling van de Pirates-films. Het is uiteraard geen verrassing dat Disney en Johnny Depp niet instemden met dit plan om een satirische sneer in de richting van de Pirates-filmreeks te geven. (LP)