Na zijn studies aan de filmschool van de New York University, maakte Joel Silver al erg snel naam. Hij maakte zijn debuut als assistant producer van Lawrence Gordon voor Universal Pictures. Na enkele grote successen en promoties begint hij in 1980 onder zijn eigen naam, Silver Productions.

Dankzij zijn bijdrage in enkele onmiskenbare goudmijnen kan Silver het zich veroorloven om minstens evenveel miskleunen te produceren. Titels als 'Leathal Weapon', 'Predator' en 'Die Hard' steken schel af tegen 'Jumpin' Jack Flash' en 'Ford Fairlane'. Op dat tempo gaat hij door, en steeds vaker doet hij de box office daveren.

Naast de sequels van de succesformules 'Die Hard' en 'Lethal Weapon' kan hij in '99 weer zwaar incasseren met de legendarische science fictionthriller 'The Matrix'. De daaropvolgende producties, 'Swordfish' en 'Ghost Ship', staan vooral in contrast met het succes van 'The Matrix'. In 2006 kent hij opnieuw een bescheiden succes met 'V for Vendetta'.

Zijn meest recente schot in de roos, en wellicht een van de laatste met Warner Bros., is 'Sherlock Holmes'. Het is net de sequel op deze blockbuster die zijn relatie met Warner Bros. deed ontsporen.

Disfunctionele relatie

Silver was het niet eens met de promotiecampagne rond 'Mission Impossible ': Ghost Protocol', eveneens van Warner Bros. De vergaande media-aandacht rond de spionagethriller met Tom Cruise nam volgens hem de aandacht weg van zijn eigen 'Sherlock Holmes: A Game of Shadows'. De gefrustreerde Silver schuimde Hollywood af om zijn onvrede met Warner Bros. Pictures duidelijk te maken. De studio kon hier natuurlijk niet om lachen. Zeker niet wanneer, door het succes van 'Sherlock Holmes 2', Silver ongelijk kreeg. Warner is van mening dat Silvers lastercampagne de studio in gevaar heeft gebracht en besloot de lange en lucratieve samenwerking op te blazen.

Silver Productions heeft nog heel wat films in aankomst waaronder 'Non-Stop' met Liam Neeson en 'Lethal Weapon 5'. (JG)

Trailer The Matrix

Trailer Die Hard

Trailer Lethal Weapon

Trailer Sherlock Holmes

Na zijn studies aan de filmschool van de New York University, maakte Joel Silver al erg snel naam. Hij maakte zijn debuut als assistant producer van Lawrence Gordon voor Universal Pictures. Na enkele grote successen en promoties begint hij in 1980 onder zijn eigen naam, Silver Productions. Dankzij zijn bijdrage in enkele onmiskenbare goudmijnen kan Silver het zich veroorloven om minstens evenveel miskleunen te produceren. Titels als 'Leathal Weapon', 'Predator' en 'Die Hard' steken schel af tegen 'Jumpin' Jack Flash' en 'Ford Fairlane'. Op dat tempo gaat hij door, en steeds vaker doet hij de box office daveren. Naast de sequels van de succesformules 'Die Hard' en 'Lethal Weapon' kan hij in '99 weer zwaar incasseren met de legendarische science fictionthriller 'The Matrix'. De daaropvolgende producties, 'Swordfish' en 'Ghost Ship', staan vooral in contrast met het succes van 'The Matrix'. In 2006 kent hij opnieuw een bescheiden succes met 'V for Vendetta'. Zijn meest recente schot in de roos, en wellicht een van de laatste met Warner Bros., is 'Sherlock Holmes'. Het is net de sequel op deze blockbuster die zijn relatie met Warner Bros. deed ontsporen. Disfunctionele relatie Silver was het niet eens met de promotiecampagne rond 'Mission Impossible ': Ghost Protocol', eveneens van Warner Bros. De vergaande media-aandacht rond de spionagethriller met Tom Cruise nam volgens hem de aandacht weg van zijn eigen 'Sherlock Holmes: A Game of Shadows'. De gefrustreerde Silver schuimde Hollywood af om zijn onvrede met Warner Bros. Pictures duidelijk te maken. De studio kon hier natuurlijk niet om lachen. Zeker niet wanneer, door het succes van 'Sherlock Holmes 2', Silver ongelijk kreeg. Warner is van mening dat Silvers lastercampagne de studio in gevaar heeft gebracht en besloot de lange en lucratieve samenwerking op te blazen. Silver Productions heeft nog heel wat films in aankomst waaronder 'Non-Stop' met Liam Neeson en 'Lethal Weapon 5'. (JG) Trailer The Matrix Trailer Die Hard Trailer Lethal Weapon Trailer Sherlock Holmes