Jeff Mills, icoon van de Detroit techno, maakte samen met Franse regisseuse Jacqueline Caux de film 'Man from Tomorrow'. De vijftig jaar oude dj speelt zelf mee en zorgt tevens voor de soundtrack van het impressionistisch portret.

De twee artiesten proberen buiten de lijntjes te kleuren door middel van een niet-verhalende aanpak. Een combinatie van esthetische beelden en onuitgegeven muziek van Mills moet van de film een unieke ervaring maken.

In 'Man from Tomorrow' vertelt Jeff Mills via voice-over over de onderwerpen die hem inspireren wanneer hij muziek componeert. Zo koestert hij grote interesse voor de toekomst van de mensheid. Ook is hij gefascineerd door de ruimte en tijdreizen. Caux zit op dezelfde lijn met Mills: "Deze ideeën lijken nu nog afkomstig van een fantasiewereld, maar ze zullen zeker realiteit worden. Misschien kunnen ze zelfs noodzakelijk worden voor het overleven van de mensheid."

De onconventionele film, die 45 minuten duurt, zal 2 februari een eerste vertoning krijgen in het Louvre in Parijs. Verder zal hij op 12 februari vertoond worden in New York en op 19 februari in Berlijn.

Jeff Mills wordt beschouwd als de peetvader van de Detroit techno en lag mee aan de basis van Underground Resistance, een politiek geëngageerd muziekcollectief met Mike Banks en Robert Hood. Jacqueline Caux maakte in 2007 al 'The Cycles Of The Mental Machine', een documentaire over... Detroit techno. (PS)

Jeff Mills, icoon van de Detroit techno, maakte samen met Franse regisseuse Jacqueline Caux de film 'Man from Tomorrow'. De vijftig jaar oude dj speelt zelf mee en zorgt tevens voor de soundtrack van het impressionistisch portret.De twee artiesten proberen buiten de lijntjes te kleuren door middel van een niet-verhalende aanpak. Een combinatie van esthetische beelden en onuitgegeven muziek van Mills moet van de film een unieke ervaring maken. In 'Man from Tomorrow' vertelt Jeff Mills via voice-over over de onderwerpen die hem inspireren wanneer hij muziek componeert. Zo koestert hij grote interesse voor de toekomst van de mensheid. Ook is hij gefascineerd door de ruimte en tijdreizen. Caux zit op dezelfde lijn met Mills: "Deze ideeën lijken nu nog afkomstig van een fantasiewereld, maar ze zullen zeker realiteit worden. Misschien kunnen ze zelfs noodzakelijk worden voor het overleven van de mensheid." De onconventionele film, die 45 minuten duurt, zal 2 februari een eerste vertoning krijgen in het Louvre in Parijs. Verder zal hij op 12 februari vertoond worden in New York en op 19 februari in Berlijn. Jeff Mills wordt beschouwd als de peetvader van de Detroit techno en lag mee aan de basis van Underground Resistance, een politiek geëngageerd muziekcollectief met Mike Banks en Robert Hood. Jacqueline Caux maakte in 2007 al 'The Cycles Of The Mental Machine', een documentaire over... Detroit techno. (PS)