James Cameron vindt dat 3D niet tot zijn recht komt in grote blockbusters. "Spektakel is spektakel, of je dat nu in 2D of 3D kijkt, dat maakt niet uit. Maar in een drama kan 3D juist erg opwindend zijn. Intieme scènes zijn dan veel sterker omdat ze van het scherm spatten." Cameron zegt ook al veel goede dingen gezien te hebben. Zo vindt hij het werk van regisseurs Martin Scorsese, Alfonso Cuaron en Ang Lee erg sterk. "Ze zijn alle drie zelfverzekerd aan hun projecten begonnen en waren niet bang om vragen te stellen. Durf vragen te stellen zodat je daarna helemaal je ding kan doen."

Omzetten naar 3D

De regisseur blijft wel kritisch tegenover films die achteraf naar 3D worden omgezet. "Die beelden zijn in eerste instantie niet gemaakt voor een 3D-film. Dat voelt gewoon niet goed aan. De zogezegde toegevoegde waarde is zijn geld niet waard." Cameron zette zijn succesfilm 'Titanic' in 2012 wel zelf om naar een 3D-versie omdat het honderd jaar geleden was dat de Titanic zonk in de Atlantische Oceaan. Cameron is op dit moment bezig met de laatste details van zijn onderwaterdocumentaire 'Deepsea Challenge' die hij in 3D maakte. (FL)

James Cameron vindt dat 3D niet tot zijn recht komt in grote blockbusters. "Spektakel is spektakel, of je dat nu in 2D of 3D kijkt, dat maakt niet uit. Maar in een drama kan 3D juist erg opwindend zijn. Intieme scènes zijn dan veel sterker omdat ze van het scherm spatten." Cameron zegt ook al veel goede dingen gezien te hebben. Zo vindt hij het werk van regisseurs Martin Scorsese, Alfonso Cuaron en Ang Lee erg sterk. "Ze zijn alle drie zelfverzekerd aan hun projecten begonnen en waren niet bang om vragen te stellen. Durf vragen te stellen zodat je daarna helemaal je ding kan doen." Omzetten naar 3D De regisseur blijft wel kritisch tegenover films die achteraf naar 3D worden omgezet. "Die beelden zijn in eerste instantie niet gemaakt voor een 3D-film. Dat voelt gewoon niet goed aan. De zogezegde toegevoegde waarde is zijn geld niet waard." Cameron zette zijn succesfilm 'Titanic' in 2012 wel zelf om naar een 3D-versie omdat het honderd jaar geleden was dat de Titanic zonk in de Atlantische Oceaan. Cameron is op dit moment bezig met de laatste details van zijn onderwaterdocumentaire 'Deepsea Challenge' die hij in 3D maakte. (FL)