De filmmaker en de studio 20th Century Fox maakten de plannen voor de drie sequels bekend. Dat meldt het Amerikaanse vakblad Variety.

Cameron had in 2011 aangegeven twee vervolgen te willen maken. De scenaristen Josh Friedman ('War of the Worlds'), Rick Jaffa en Amanda Silver ('Rise of the Planet of the Apes') en Shane Salerno ('Savages') zullen de scripts schrijven.

Elk jaar een film

Cameron wil vanaf 2014 alle films in een ruk draaien. Vanaf december 2016 zullen de sequels van 'Avatar' telkens met een jaar ertussen in de bioscoop te zien zijn.

'Avatar' (2009) is de succesvolste film in de bioscoopgeschiedenis en bracht wereldwijd ongeveer 2,8 miljard dollar (ongeveer 2,1 miljard euro) in het laatje. Hij werd met drie Oscars en twee Golden Globes onderscheiden. De film vertelt het verhaal van de strijd tussen de mens en de blauwe bewoners van de planeet "Pandora". (Belga/TV)

De filmmaker en de studio 20th Century Fox maakten de plannen voor de drie sequels bekend. Dat meldt het Amerikaanse vakblad Variety. Cameron had in 2011 aangegeven twee vervolgen te willen maken. De scenaristen Josh Friedman ('War of the Worlds'), Rick Jaffa en Amanda Silver ('Rise of the Planet of the Apes') en Shane Salerno ('Savages') zullen de scripts schrijven. Elk jaar een film Cameron wil vanaf 2014 alle films in een ruk draaien. Vanaf december 2016 zullen de sequels van 'Avatar' telkens met een jaar ertussen in de bioscoop te zien zijn. 'Avatar' (2009) is de succesvolste film in de bioscoopgeschiedenis en bracht wereldwijd ongeveer 2,8 miljard dollar (ongeveer 2,1 miljard euro) in het laatje. Hij werd met drie Oscars en twee Golden Globes onderscheiden. De film vertelt het verhaal van de strijd tussen de mens en de blauwe bewoners van de planeet "Pandora". (Belga/TV)