De koper bij het Britse veilinghuis Christie's verklaarde een fan te zijn van Bond. 'Maar ik ben ook een autoliefhebber en heb al een paar Aston Martins'. Hij wil zijn identiteit niet bekendmaken.

De man zal met de bewuste Aston Martin, DB10, evenwel niet kunnen rijden, omdat hij niet goedgekeurd is voor de openbare weg, zo staat in het verkoopcontract. Er mag ook niet aan gesleuteld worden om hem gebruiksklaar te maken. Alleen kijken dus.

Bij het draaien van Spectre werden tien DB10's gebruikt, maar acht raakten vernield tijdens de opnames.

Alles samen werden bij Christie's tien stukken uit de film geveild. Onder meer een ring die schurk Franz Oberhauser droeg bracht 33.500 euro in 't laatje. De horloges van M en James Bond gingen voor respectievelijk 20.660 euro en 96.850 euro naar een nieuwe eigenaar.

De opbrengst, in totaal 3,57 miljoen euro, is bestemd voor Artsen zonder Grenzen en andere hulporganisaties. (Belga/DB)

De koper bij het Britse veilinghuis Christie's verklaarde een fan te zijn van Bond. 'Maar ik ben ook een autoliefhebber en heb al een paar Aston Martins'. Hij wil zijn identiteit niet bekendmaken. De man zal met de bewuste Aston Martin, DB10, evenwel niet kunnen rijden, omdat hij niet goedgekeurd is voor de openbare weg, zo staat in het verkoopcontract. Er mag ook niet aan gesleuteld worden om hem gebruiksklaar te maken. Alleen kijken dus.Bij het draaien van Spectre werden tien DB10's gebruikt, maar acht raakten vernield tijdens de opnames. Alles samen werden bij Christie's tien stukken uit de film geveild. Onder meer een ring die schurk Franz Oberhauser droeg bracht 33.500 euro in 't laatje. De horloges van M en James Bond gingen voor respectievelijk 20.660 euro en 96.850 euro naar een nieuwe eigenaar.De opbrengst, in totaal 3,57 miljoen euro, is bestemd voor Artsen zonder Grenzen en andere hulporganisaties. (Belga/DB)