Panahi, die de prijs niet zelf kon afhalen omdat hij zijn land niet uit mag, heeft van de Iraanse autoriteiten eigenlijk ook verbod gekregen van twintig jaar op het maken van films vanwege zijn kritische instelling tegenover de overheid. Hij omzeilde het filmverbod door te filmen in een taxi en zijn naam niet op de credits te zetten. Daardoor is de film niet officieel van zijn hand.

In een interview met het Iraanse staatspersagentschap IRNA zegt hij zeer blij te zijn met de prijs. "Ik ben gelukkig, zowel voor mezelf als voor de Iraanse filmindustrie. "Maar ik had de film toch liever getoond op het Fadschr Film Festival in Teheran dan op de Berlinale".

De prijs werd zaterdag opgehaald door Panahi's nichtje.

(Belga)

Panahi, die de prijs niet zelf kon afhalen omdat hij zijn land niet uit mag, heeft van de Iraanse autoriteiten eigenlijk ook verbod gekregen van twintig jaar op het maken van films vanwege zijn kritische instelling tegenover de overheid. Hij omzeilde het filmverbod door te filmen in een taxi en zijn naam niet op de credits te zetten. Daardoor is de film niet officieel van zijn hand.In een interview met het Iraanse staatspersagentschap IRNA zegt hij zeer blij te zijn met de prijs. "Ik ben gelukkig, zowel voor mezelf als voor de Iraanse filmindustrie. "Maar ik had de film toch liever getoond op het Fadschr Film Festival in Teheran dan op de Berlinale". De prijs werd zaterdag opgehaald door Panahi's nichtje. (Belga)