Filmfestival Oostende werpt ook tijdens deze tiende editie een blik op Wallonië. Zo zal regisseur Jaco Van Dormael op 12 september naar de badstad afzakken. De regisseur van "Toto le héros", "Le huitième jour" en "Mr. Nobody" woont er een vertoning bij van zijn meest recente prent "Le Tout Nouveau Testament".

De film werd geselecteerd voor de "Quinzaine des réalisateurs" tijdens het 68ste filmfestival van Cannes in 2015 en won in februari bij de Magritte du cinéma, de filmprijzen van Franstalig België, in de categorieën beste film, beste regisseur, beste filmmuziek en beste scenario. Kort voor de vertoning wordt de regisseur geëerd met een ster op de Walk of Fame op de Albert I-promenade. (Belga)

Filmfestival Oostende werpt ook tijdens deze tiende editie een blik op Wallonië. Zo zal regisseur Jaco Van Dormael op 12 september naar de badstad afzakken. De regisseur van "Toto le héros", "Le huitième jour" en "Mr. Nobody" woont er een vertoning bij van zijn meest recente prent "Le Tout Nouveau Testament". De film werd geselecteerd voor de "Quinzaine des réalisateurs" tijdens het 68ste filmfestival van Cannes in 2015 en won in februari bij de Magritte du cinéma, de filmprijzen van Franstalig België, in de categorieën beste film, beste regisseur, beste filmmuziek en beste scenario. Kort voor de vertoning wordt de regisseur geëerd met een ster op de Walk of Fame op de Albert I-promenade. (Belga)