De honderdste film van manusje van alles Jackie Chan zal '1911' heten. Daarin vertelt hij het verhaal van de geboorte van een gigantische natie: de republiek China. Het verhaal draait om de Chinese Revolutie, ook wel Xinhai Revolution genoemd, die aan de geboorte voorafging. Met deze revolutie maakten de chinezen een eind aan de keizerlijke Qing-dynastie.

Jackie Chan regisseerde de prent samen met cineast Zhang Li. Zelf zal hij de rol van één van de rivaliserende leiders van de nationalistische beweging op zich nemen. De voor u waarschijnlijk totaal onbekende acteurs Bingbing Li en Winston Chao zullen naast Chan de hoofdrollen vertolken.

In de prent zal in oktober 2011 in China en de VS in première gaan, exact een eeuw na de Chinese Revolutie.

Hieronder kan de trailer al bekeken worden.

Julie Herreman

De honderdste film van manusje van alles Jackie Chan zal '1911' heten. Daarin vertelt hij het verhaal van de geboorte van een gigantische natie: de republiek China. Het verhaal draait om de Chinese Revolutie, ook wel Xinhai Revolution genoemd, die aan de geboorte voorafging. Met deze revolutie maakten de chinezen een eind aan de keizerlijke Qing-dynastie. Jackie Chan regisseerde de prent samen met cineast Zhang Li. Zelf zal hij de rol van één van de rivaliserende leiders van de nationalistische beweging op zich nemen. De voor u waarschijnlijk totaal onbekende acteurs Bingbing Li en Winston Chao zullen naast Chan de hoofdrollen vertolken. In de prent zal in oktober 2011 in China en de VS in première gaan, exact een eeuw na de Chinese Revolutie. Hieronder kan de trailer al bekeken worden. Julie Herreman