De film moet nog in de Belgische zalen verschijnen, maar het Amerikaanse zakenblad Forbes riep de film nu al uit tot grootste filmflop van het jaar. Dat belooft.

'The Fifth Estate', met in de hoofdrol Benedict Cumberbatch, is een thriller over de opkomst van de website WikiLeaks. Hoewel de film werd getipt als een mogelijke kaskraker, breekt Forbes de film nu volledig af en bestempelt de prent als mogelijk de grootste flop van het jaar.

Ook de recensenten waren niet lauw voor de film en zelfs WikiLeaks-oprichter Julien Assange liet zich erg kritisch uit over de film. Zelfs het feit dat superster Benedict Cumberbatch in de huid kroop van Assange, kon de film blijkbaar niet van de ondergang redden.

Forbes baseert de lijst van 'flopfilms' op basis van financiële miskleunen. Uit berekeningen bleek dat 'The Fifth Estate' wereldwijd slechts 6 miljoen dollar wist op te halen, hoewel het budget van de film 28 miljoen dollar bedroeg. (LVR)

De volledige top 10 van 'flopfilms' uit 2013 van Forbes:

1. The Fifth Estate

2. Bullet to the Head

3. Paranoia

4. Parker

5. Broken City

6. Battle of the Year

7. Getaway

8. Peeples

9. RIPD

10. The Big Wedding

De film moet nog in de Belgische zalen verschijnen, maar het Amerikaanse zakenblad Forbes riep de film nu al uit tot grootste filmflop van het jaar. Dat belooft. 'The Fifth Estate', met in de hoofdrol Benedict Cumberbatch, is een thriller over de opkomst van de website WikiLeaks. Hoewel de film werd getipt als een mogelijke kaskraker, breekt Forbes de film nu volledig af en bestempelt de prent als mogelijk de grootste flop van het jaar. Ook de recensenten waren niet lauw voor de film en zelfs WikiLeaks-oprichter Julien Assange liet zich erg kritisch uit over de film. Zelfs het feit dat superster Benedict Cumberbatch in de huid kroop van Assange, kon de film blijkbaar niet van de ondergang redden. Forbes baseert de lijst van 'flopfilms' op basis van financiële miskleunen. Uit berekeningen bleek dat 'The Fifth Estate' wereldwijd slechts 6 miljoen dollar wist op te halen, hoewel het budget van de film 28 miljoen dollar bedroeg. (LVR) De volledige top 10 van 'flopfilms' uit 2013 van Forbes: 1. The Fifth Estate 2. Bullet to the Head 3. Paranoia 4. Parker 5. Broken City 6. Battle of the Year 7. Getaway 8. Peeples 9. RIPD 10. The Big Wedding