De film werd door Fipresci, de organisatie van internationale filmcritici, uitgeroepen tot beste film in de competitie 'Un certain regard'.

Eerder won de film al de Queer Palm 2018, een bekroning voor films in Cannes die thema's als homoseksualiteit, biseksualiteit of transseksualiteit in de kijker zetten. En acteur Victor Polster kreeg de prijs voor de beste vertolking in 'Un certain regard'.

De jury bekroonde naar eigen zeggen de film die haar 'het meest raakte en emotioneerde'. Ze eerde ook het werk en de moed van Lukas Dhont, die een complex onderwerp met verve in een film verwerkte.

Lukas Dhont maakt nog kans op de Caméra d'or, de prijs die de beste debuutfilm in Cannes bekroont.

'Girl' vertelt het waargebeurde verhaal van een tiener die geboren is als jongen en ballerina wil worden.

De film werd door Fipresci, de organisatie van internationale filmcritici, uitgeroepen tot beste film in de competitie 'Un certain regard'. Eerder won de film al de Queer Palm 2018, een bekroning voor films in Cannes die thema's als homoseksualiteit, biseksualiteit of transseksualiteit in de kijker zetten. En acteur Victor Polster kreeg de prijs voor de beste vertolking in 'Un certain regard'. De jury bekroonde naar eigen zeggen de film die haar 'het meest raakte en emotioneerde'. Ze eerde ook het werk en de moed van Lukas Dhont, die een complex onderwerp met verve in een film verwerkte.Lukas Dhont maakt nog kans op de Caméra d'or, de prijs die de beste debuutfilm in Cannes bekroont. 'Girl' vertelt het waargebeurde verhaal van een tiener die geboren is als jongen en ballerina wil worden.