Naast de Vlaamse en Europese competitie en thematische programma's zoals Animation Nations, kortfilms voor kinderen, Comedy Shorts, non-narratieve filmreeksen, kortfilm in virtual reality, Oscar Shorts, enzovoorts, heeft het festival dit jaar speciale aandacht voor kortfilms uit Nieuw-Zeeland. Maar daarnaast blijft er ook dit jaar aandacht voor de Vlaamse en Europese competitie.

Omdat het Kortfilmfestival al enkele jaren officieel een Oscar Qualifying festival is, zijn de winnaars van juryprijzen meteen zeker van een plaats op de longlist voor de Oscars van 2017. (Belga)

Naast de Vlaamse en Europese competitie en thematische programma's zoals Animation Nations, kortfilms voor kinderen, Comedy Shorts, non-narratieve filmreeksen, kortfilm in virtual reality, Oscar Shorts, enzovoorts, heeft het festival dit jaar speciale aandacht voor kortfilms uit Nieuw-Zeeland. Maar daarnaast blijft er ook dit jaar aandacht voor de Vlaamse en Europese competitie. Omdat het Kortfilmfestival al enkele jaren officieel een Oscar Qualifying festival is, zijn de winnaars van juryprijzen meteen zeker van een plaats op de longlist voor de Oscars van 2017. (Belga)