Dat de broertjes Coen dit jaar met een nieuwe film komen, was al langer bekend. Alleen de exacte releasedatum van 'Inside Llewyn Davis' bleef tot dusver een raadsel. Nu kondigde CBS Films aan dat de prent begin december in de zalen verwacht wordt. Niet toevallig net tijdens Oscar season, de maanden waarin alle Academy Award-kanshebbers gelanceerd worden.

'Inside Llewyn Davis' vertelt het verhaal van een folkie-in-wording die met de gitaar in de hand het New Yorkse Greenwich Village van de jaren zestig verkent. Het hoofdpersonage is gebaseerd op folkmuzikant Dave Van Ronk en wordt gespeeld door 'Drive'-acteur Oscar Isaac. De vrouwelijke hoofdrol wordt neergezet door Carey Mulligan ('The Great Gatsby', 'Drive'). Ook Justin Timberlake ('The Social Network') en John Goodman ('Argo') behoren tot de sterrencast.

De soundtrack werd samengesteld door muzieklegende T-Bone Burnett en bevat nummers gebracht door Oscar Isaac, Marcus Mumford (Mumford & Sons) en Justin Timberlake. De film werd, net zoals de Coenprent 'No Country For Old Men', gemaakt met producer Scott Rudin (CB).

Dat de broertjes Coen dit jaar met een nieuwe film komen, was al langer bekend. Alleen de exacte releasedatum van 'Inside Llewyn Davis' bleef tot dusver een raadsel. Nu kondigde CBS Films aan dat de prent begin december in de zalen verwacht wordt. Niet toevallig net tijdens Oscar season, de maanden waarin alle Academy Award-kanshebbers gelanceerd worden. 'Inside Llewyn Davis' vertelt het verhaal van een folkie-in-wording die met de gitaar in de hand het New Yorkse Greenwich Village van de jaren zestig verkent. Het hoofdpersonage is gebaseerd op folkmuzikant Dave Van Ronk en wordt gespeeld door 'Drive'-acteur Oscar Isaac. De vrouwelijke hoofdrol wordt neergezet door Carey Mulligan ('The Great Gatsby', 'Drive'). Ook Justin Timberlake ('The Social Network') en John Goodman ('Argo') behoren tot de sterrencast. De soundtrack werd samengesteld door muzieklegende T-Bone Burnett en bevat nummers gebracht door Oscar Isaac, Marcus Mumford (Mumford & Sons) en Justin Timberlake. De film werd, net zoals de Coenprent 'No Country For Old Men', gemaakt met producer Scott Rudin (CB).