Het universum waarin alles zich afspeelt, heet onder fans de Marvel Cinematic Universe. De tijdlijn begint met Captain America: The First Avenger uit 2011, die zich grotendeels afspeelt rond de Tweede Wereldoorlog. Via andere helden als Thor en Iron Man gaat het relaas voort tot vandaag. Ook enkele televisieseries, zoals Agents of S.H.I.E.L.D en Daredevil, en een resem kortfilms kregen een plaatsje in de chronologie.

Die zal overigens niet lang meer kloppen. De komende jaren staan er nog heel wat Marvelfilms op stapel, waaronder twee Avengersfilms en een nieuwe Thorprent. (JVL)

Reddit user Fast_is_Better
© Reddit user Fast_is_Better
Het universum waarin alles zich afspeelt, heet onder fans de Marvel Cinematic Universe. De tijdlijn begint met Captain America: The First Avenger uit 2011, die zich grotendeels afspeelt rond de Tweede Wereldoorlog. Via andere helden als Thor en Iron Man gaat het relaas voort tot vandaag. Ook enkele televisieseries, zoals Agents of S.H.I.E.L.D en Daredevil, en een resem kortfilms kregen een plaatsje in de chronologie.Die zal overigens niet lang meer kloppen. De komende jaren staan er nog heel wat Marvelfilms op stapel, waaronder twee Avengersfilms en een nieuwe Thorprent. (JVL)