Wes Craven, Belga Image
Wes Craven © Belga Image

Craven stierf zondag in zijn huis in Los Angeles aan de gevolgens van een kwaadaardige hersentumor, zo deelde zijn manager mee aan Los Angeles Times.

Hij schreef en regisseerde tijdens zijn carrière tientallen horrorfilms, die vaak als innovatief worden omschreven. De regisseur probeerde in zijn films namelijk om de grenzen van het genre te verleggen. Zijn grootste klassieker verscheen in 1984, toen 'A Nightmare on Elm Street', met het legendarische personage Freddy Krueger, werd uitgebracht.

Later schreef Craven nog verschillende sequels op die film, die hij wel telkens door iemand anders liet regisseren. Ook zijn succesfilm 'Scream' (1996), die doorspekt is met verwijzingen naar andere horrorklassiekers, kreeg later nog verschillende sequels. (Belga/KVDA)

A Nightmare on Elm Street (trailer)

Scream (openingsscène)

Craven stierf zondag in zijn huis in Los Angeles aan de gevolgens van een kwaadaardige hersentumor, zo deelde zijn manager mee aan Los Angeles Times. Hij schreef en regisseerde tijdens zijn carrière tientallen horrorfilms, die vaak als innovatief worden omschreven. De regisseur probeerde in zijn films namelijk om de grenzen van het genre te verleggen. Zijn grootste klassieker verscheen in 1984, toen 'A Nightmare on Elm Street', met het legendarische personage Freddy Krueger, werd uitgebracht.Later schreef Craven nog verschillende sequels op die film, die hij wel telkens door iemand anders liet regisseren. Ook zijn succesfilm 'Scream' (1996), die doorspekt is met verwijzingen naar andere horrorklassiekers, kreeg later nog verschillende sequels. (Belga/KVDA)