De monoloog van Chris Rock spaarde niemand, niet de leden van de Academie, die "mij niet tot presentator zouden verkiezen", niet degenen die de ceremonie boycotten.

Als tussendoortje bracht Rock er de aanwezigen toe koekjes te kopen voor de meisjesscouts en zijn dochters. De actie bracht ruim 65.000 dollar op.

Nog diversiteit. Rock trok naar een bioscoop in de zwarte buurt van Los Angeles, Compton. Een ding verenigt de toeschouwers: ook al gaan ze elke week naar de cinema, ze hebben niet van de genomineerde films gehoord.

Lady Gaga, geïntroduceerd door vicepresident Joe Biden, bracht een geëmotioneerde versie van Til It Happens to You, een lied over verkrachting en seksueel geweld dat uiteindelijk geen Oscar zou winnen. Gaandeweg kwamen slachtoffers, vrouwen en mannen, op het podium.

Dave Grohl speelde Blackbird van The Beatles tijdens een eerbetoon aan de overledenen van het jaar.

En dan was er Leonardo DiCaprio die een staande ovatie kreeg. Hij bedankte heel veel mensen, en dan deed hij een oproep voor de planeet. "Laten we haar niet als vanzelfsprekend beschouwen, zoals ik deze prijs niet als vanzelfsprekend beschouwd".

De monoloog van Chris Rock spaarde niemand, niet de leden van de Academie, die "mij niet tot presentator zouden verkiezen", niet degenen die de ceremonie boycotten. Als tussendoortje bracht Rock er de aanwezigen toe koekjes te kopen voor de meisjesscouts en zijn dochters. De actie bracht ruim 65.000 dollar op.Nog diversiteit. Rock trok naar een bioscoop in de zwarte buurt van Los Angeles, Compton. Een ding verenigt de toeschouwers: ook al gaan ze elke week naar de cinema, ze hebben niet van de genomineerde films gehoord.Lady Gaga, geïntroduceerd door vicepresident Joe Biden, bracht een geëmotioneerde versie van Til It Happens to You, een lied over verkrachting en seksueel geweld dat uiteindelijk geen Oscar zou winnen. Gaandeweg kwamen slachtoffers, vrouwen en mannen, op het podium.Dave Grohl speelde Blackbird van The Beatles tijdens een eerbetoon aan de overledenen van het jaar.En dan was er Leonardo DiCaprio die een staande ovatie kreeg. Hij bedankte heel veel mensen, en dan deed hij een oproep voor de planeet. "Laten we haar niet als vanzelfsprekend beschouwen, zoals ik deze prijs niet als vanzelfsprekend beschouwd".