"Ik ben heel blij dat de twee hoofdacteurs van mijn film in de prijzen vallen. Ze hebben dan ook een hele mooie prestatie neergezet", verklaarde regisseur Van Wesemael tijdens de ceremonie via een videoboodschap.

Vorige week zondag kaapte de film vier prijzen weg op het Vancouver International Women in Film Festival. Naast de prijs voor de Beste Film mochten Van Wesemael en haar gevolg toen ook de prijs voor Beste Regie, Beste Fotografie en Beste Montage in ontvangst nemen.

Voor haar eerste speelfilm liet Van Wesemael zich inspireren door het levensverhaal van haar eigen vader en het bezoek dat paus Johannes Paulis II in 1985 aan België bracht. De hoofdrollen zijn weggelegd voor Wim Opbrouck, die een geboren marktkramer en ondernemer speelt, en Chloë Daxhelet, die de rol van dochter Sara op zich neemt.

De film kon rekenen op steun van het VAF en het economisch fonds Screen Flanders. (Belga)

"Ik ben heel blij dat de twee hoofdacteurs van mijn film in de prijzen vallen. Ze hebben dan ook een hele mooie prestatie neergezet", verklaarde regisseur Van Wesemael tijdens de ceremonie via een videoboodschap. Vorige week zondag kaapte de film vier prijzen weg op het Vancouver International Women in Film Festival. Naast de prijs voor de Beste Film mochten Van Wesemael en haar gevolg toen ook de prijs voor Beste Regie, Beste Fotografie en Beste Montage in ontvangst nemen. Voor haar eerste speelfilm liet Van Wesemael zich inspireren door het levensverhaal van haar eigen vader en het bezoek dat paus Johannes Paulis II in 1985 aan België bracht. De hoofdrollen zijn weggelegd voor Wim Opbrouck, die een geboren marktkramer en ondernemer speelt, en Chloë Daxhelet, die de rol van dochter Sara op zich neemt. De film kon rekenen op steun van het VAF en het economisch fonds Screen Flanders. (Belga)