Aniello Arena, de mannelijke hoofdrolspeler in "Reality", de enige Italiaanse film in de officiële competitie in Cannes, zit in de gevangenis en kan niet aanwezig zijn op het festival.

"Arena is lid van de Compagnia della Fortezza, een theatergezelschap dat bestaat uit gedetineerden. Hij mocht naar de filmset komen, maar kreeg geen toestemming om aanwezig te zijn in Cannes", legde regisseur Matteo Garrone uit tijdens een persconferentie. Arena zit volgens de regisseur in de gevangenis omdat hij lid was van de Camorra, de Napolitaanse maffia.

"Hij zit al 18 of 19 jaar in de gevangenis en begon 12 jaar geleden te acteren in de Compagnia della Fortezza. De rechter gaf toestemming om in onze film te spelen", voegde hij nog toe. "Overdag was hij op de set en 's avonds ging hij weer naar de gevangenis. Hij is heel blij dat de film geselecteerd is voor het festival."

Arena stapte in 2001 in de Compagnia della Fortezza, die meer dan 20 jaar geleden opgericht werd in de gevangenis van Fortezza in de provincie Pisa. Het gezelschap onder leiding van regisseur Armando Punzo en Arena kreeg al verschillende rollen in stukken van de regisseur.

"Reality" van Matteo Garrone is de vierde film van de 22 films die wordt voorgesteld in de competitie. Garrone won in 2008 de Gouden Palm in Cannes voor zijn film "Gomorra", die een beeld schept van de Calabrische maffia. (Belga/DB)

Aniello Arena, de mannelijke hoofdrolspeler in "Reality", de enige Italiaanse film in de officiële competitie in Cannes, zit in de gevangenis en kan niet aanwezig zijn op het festival. "Arena is lid van de Compagnia della Fortezza, een theatergezelschap dat bestaat uit gedetineerden. Hij mocht naar de filmset komen, maar kreeg geen toestemming om aanwezig te zijn in Cannes", legde regisseur Matteo Garrone uit tijdens een persconferentie. Arena zit volgens de regisseur in de gevangenis omdat hij lid was van de Camorra, de Napolitaanse maffia. "Hij zit al 18 of 19 jaar in de gevangenis en begon 12 jaar geleden te acteren in de Compagnia della Fortezza. De rechter gaf toestemming om in onze film te spelen", voegde hij nog toe. "Overdag was hij op de set en 's avonds ging hij weer naar de gevangenis. Hij is heel blij dat de film geselecteerd is voor het festival." Arena stapte in 2001 in de Compagnia della Fortezza, die meer dan 20 jaar geleden opgericht werd in de gevangenis van Fortezza in de provincie Pisa. Het gezelschap onder leiding van regisseur Armando Punzo en Arena kreeg al verschillende rollen in stukken van de regisseur. "Reality" van Matteo Garrone is de vierde film van de 22 films die wordt voorgesteld in de competitie. Garrone won in 2008 de Gouden Palm in Cannes voor zijn film "Gomorra", die een beeld schept van de Calabrische maffia. (Belga/DB)