Op de 64ste editie van het internationale filmfestival in Berlijn zal de Britse regisseur Ken Loach in de bloemetjes gezet worden. Hij ontvangt een Gouden Erebeer voor zijn carrière en wordt geëerd met een hommage op het festival. De 77-jarige cineast van onder andere 'The Wind That Shakes the Barley' en 'Ae Fond Kiss' staat erom bekend om met een gepaste dosis humor het onrecht in de wereld aan de kaak te stellen.

'Ken Loach is een van Europa's grootste regisseurs. Gedurende zijn bijna 50-jarige carrière heeft hij een uitzonderlijke graad van continuïteit getoond, terwijl hij ook ten allen tijde innoverend uit de hoek kwam. Zijn diepgaande interesse in mensen en hun persoonlijke lot en zijn maatschappijkritische onderwerpen werden steeds op gevarieerde cinematografische invalshoeken opgenomen in zijn films,' lichtte Dieter Kosslick, de directeur van het filmfestival, toe.

Met de Gouden Erebeer zal de Berlinale hulde brengen aan Ken Loach voor zijn uitzonderlijke oeuvre. Tijdens de award ceremonie waar de prijs uitgereikt wordt aan Loach vindt er een screening van de film 'Raining Stones' (1993) plaats. Ook worden er tien films van de Britse cineast vertoond tijdens het internationale filmfestival als een hommage aan zijn imposante carrière. (LP)

Op de 64ste editie van het internationale filmfestival in Berlijn zal de Britse regisseur Ken Loach in de bloemetjes gezet worden. Hij ontvangt een Gouden Erebeer voor zijn carrière en wordt geëerd met een hommage op het festival. De 77-jarige cineast van onder andere 'The Wind That Shakes the Barley' en 'Ae Fond Kiss' staat erom bekend om met een gepaste dosis humor het onrecht in de wereld aan de kaak te stellen. 'Ken Loach is een van Europa's grootste regisseurs. Gedurende zijn bijna 50-jarige carrière heeft hij een uitzonderlijke graad van continuïteit getoond, terwijl hij ook ten allen tijde innoverend uit de hoek kwam. Zijn diepgaande interesse in mensen en hun persoonlijke lot en zijn maatschappijkritische onderwerpen werden steeds op gevarieerde cinematografische invalshoeken opgenomen in zijn films,' lichtte Dieter Kosslick, de directeur van het filmfestival, toe. Met de Gouden Erebeer zal de Berlinale hulde brengen aan Ken Loach voor zijn uitzonderlijke oeuvre. Tijdens de award ceremonie waar de prijs uitgereikt wordt aan Loach vindt er een screening van de film 'Raining Stones' (1993) plaats. Ook worden er tien films van de Britse cineast vertoond tijdens het internationale filmfestival als een hommage aan zijn imposante carrière. (LP)