Yelling to the Sky

Het kostte voormalige actrice Victoria Mahoney meer dan tien jaar om dit semi-autobiografische project over haar moeizame jeugd in Jamaica, Queens te verwezenlijken. Als ze er iets minder lang over had gedaan, had ze vergelijkingen met het superieure Precious kunnen ontwijken. Niettemin een knap staaltje acteerwerk van Zoë 'dochter van Lenny' Kravitz en een lovenswaardig jazzy samenspel tussen montage en score.

Without

Een van de grootste verrassingen van de competitie was deze eerste langspeler van Mark Jackson. Onderwerp is een duidelijk getormenteerde tiener die zich ontfermt over een gehandicapte ouderling in een afgelegen huis op een eiland in de buurt van Seattle. Jackson weet perfect Gus Van Sant-achtige 'slice of life'-cinema met elementen uit de betere horrorcinema te combineren. Resultaat? Een meeslepend psychologisch portret.

Terri

Een ander puik psychologisch portret is deze prent van Azazel Jacobs. De New Yorkse cineast laat de autobiografische cinema van voorganger Momma's Man achter zich en zoemt in op het leven een zwaarlijvige tiener die non-stop gepest wordt. Verwacht echter geen zoveelste pseudodiepzinnige tragikomedie - iets waar co-acteur John C. Reilly gekend voor is - maar een teder-avontuurlijke kijk op de adolescentie van een outsider.

Yelling to the Sky Het kostte voormalige actrice Victoria Mahoney meer dan tien jaar om dit semi-autobiografische project over haar moeizame jeugd in Jamaica, Queens te verwezenlijken. Als ze er iets minder lang over had gedaan, had ze vergelijkingen met het superieure Precious kunnen ontwijken. Niettemin een knap staaltje acteerwerk van Zoë 'dochter van Lenny' Kravitz en een lovenswaardig jazzy samenspel tussen montage en score. Without Een van de grootste verrassingen van de competitie was deze eerste langspeler van Mark Jackson. Onderwerp is een duidelijk getormenteerde tiener die zich ontfermt over een gehandicapte ouderling in een afgelegen huis op een eiland in de buurt van Seattle. Jackson weet perfect Gus Van Sant-achtige 'slice of life'-cinema met elementen uit de betere horrorcinema te combineren. Resultaat? Een meeslepend psychologisch portret. Terri Een ander puik psychologisch portret is deze prent van Azazel Jacobs. De New Yorkse cineast laat de autobiografische cinema van voorganger Momma's Man achter zich en zoemt in op het leven een zwaarlijvige tiener die non-stop gepest wordt. Verwacht echter geen zoveelste pseudodiepzinnige tragikomedie - iets waar co-acteur John C. Reilly gekend voor is - maar een teder-avontuurlijke kijk op de adolescentie van een outsider.