Voor de dertiende keer al organiseert Brussel zijn eigen filmfestival. Dit jaar wordt de aftrap gegeven door La Loi du marché, het Franse drama van Stéphane Brizé dat dit jaar op Cannes geselecteerd werd voor de Palme d'Or. Dat gebeurt in de aanwezigheid van de regisseur en de man die voor zijn rol als Thierry Taugourdeau op hetzelfde festival de prijs voor 'beste acteur' in de wacht sleepte.

De Franse en Belgische regisseur Christian Carion en Olivier Masset-Depasse vormen samen met Italiaanse actrice Antonella Salvucci uit Red Riding Hood (2003), de Belgische Erika Sainte van Elle ne pleure pas, elle chante (2011) en Wim Willaert (Ex-drummer en Offline) de jury. Zij zullen aan het einde van het festival, op 12 juni, de prijs aan de winnaar uitreiken.

Zullen onder andere hun verschijning maken op het festival: LadyGrey van Alain Choquart, Denis Dercourt met zijn En équilibre, de Luxemburger Donato Totunno en Baby(a)lone en Flocking van de Zweedse Beata Gardeler. Ook Stéphane en Guillaume Malandrin zullen samen met de hele cast, waaronder jurylid Willaert, hun nieuwe film, Je suis mort mais j'ai des amis, presenteren op 10 juni.

Voor de volledige filmlijst en exacte programmering kan je terecht op www.brusselsfilmfestival.be. Hieronder kan je alvast genieten van enkele trailers.

LadyGrey van regisseur Alain Choquart:

Morgan Matthews met Le Monde de Nathan.

De trailer van Zurich, door Sacha Polak:

De Poolse regisseur Grzegorz Jaroszuk met Kebab & Horoscope.

Beata Gardeler en Flocking:

Voor de dertiende keer al organiseert Brussel zijn eigen filmfestival. Dit jaar wordt de aftrap gegeven door La Loi du marché, het Franse drama van Stéphane Brizé dat dit jaar op Cannes geselecteerd werd voor de Palme d'Or. Dat gebeurt in de aanwezigheid van de regisseur en de man die voor zijn rol als Thierry Taugourdeau op hetzelfde festival de prijs voor 'beste acteur' in de wacht sleepte.De Franse en Belgische regisseur Christian Carion en Olivier Masset-Depasse vormen samen met Italiaanse actrice Antonella Salvucci uit Red Riding Hood (2003), de Belgische Erika Sainte van Elle ne pleure pas, elle chante (2011) en Wim Willaert (Ex-drummer en Offline) de jury. Zij zullen aan het einde van het festival, op 12 juni, de prijs aan de winnaar uitreiken. Zullen onder andere hun verschijning maken op het festival: LadyGrey van Alain Choquart, Denis Dercourt met zijn En équilibre, de Luxemburger Donato Totunno en Baby(a)lone en Flocking van de Zweedse Beata Gardeler. Ook Stéphane en Guillaume Malandrin zullen samen met de hele cast, waaronder jurylid Willaert, hun nieuwe film, Je suis mort mais j'ai des amis, presenteren op 10 juni.Voor de volledige filmlijst en exacte programmering kan je terecht op www.brusselsfilmfestival.be. Hieronder kan je alvast genieten van enkele trailers. LadyGrey van regisseur Alain Choquart:Morgan Matthews met Le Monde de Nathan.De trailer van Zurich, door Sacha Polak:De Poolse regisseur Grzegorz Jaroszuk met Kebab & Horoscope.Beata Gardeler en Flocking: