Ford (72) belandde in zijn eenmotorige tweezitter op het golfterrein van Venice, niet ver van de luchthaven van Santa Monica, Californië.

Op het moment dat de brandweer arriveerde, had Ford, die voor zover bekend alleen in het toestel zat, op eigen kracht het vliegtuigje verlaten en was hij bij bewustzijn.

Hij kreeg verzorging ter plekke, vooral voor sneden aan het hoofd, van twee dokters die aan het golfen waren. Hij werd vervolgens naar een ziekenhuis overgebracht.

De oorzaak van het ongeval wordt onderzocht. Eerst werd via de brandweer vernomen dat de acteur in kritische toestand zou verkeren, maar dat werd later door diezelfde brandweer tegengesproken. Hij heeft weliswaar "ernstige verwondingen" opgelopen, maar er is zeker geen sprake van levensgevaar. Zijn zoon meldde via Twitter dat Ford "gehavend maar oké" was.

Ford is een ervaren piloot die ook wel eens een brokkenpiloot kan zijn. Volgens de website TMZ , die het nieuws over de crash als eerste bracht, had de acteur al eerder een ongeval met een helicopter en maakte hij een noodlanding met een vliegtuig.

In dit geval was hij op weg met een oldtimer, een toestel uit de tweede wereldoorlog.

In zijn films had hij herhaaldelijk met vliegtuigen te maken, onder meer ook in Air Force One en Six Days Seven Nights.

Later dit jaar zal hij opnieuw de rol van Han Solo opnemen in een nieuwe aflevering van de Star Wars-saga.

(RR)

Ford (72) belandde in zijn eenmotorige tweezitter op het golfterrein van Venice, niet ver van de luchthaven van Santa Monica, Californië. Op het moment dat de brandweer arriveerde, had Ford, die voor zover bekend alleen in het toestel zat, op eigen kracht het vliegtuigje verlaten en was hij bij bewustzijn. Hij kreeg verzorging ter plekke, vooral voor sneden aan het hoofd, van twee dokters die aan het golfen waren. Hij werd vervolgens naar een ziekenhuis overgebracht.De oorzaak van het ongeval wordt onderzocht. Eerst werd via de brandweer vernomen dat de acteur in kritische toestand zou verkeren, maar dat werd later door diezelfde brandweer tegengesproken. Hij heeft weliswaar "ernstige verwondingen" opgelopen, maar er is zeker geen sprake van levensgevaar. Zijn zoon meldde via Twitter dat Ford "gehavend maar oké" was. Ford is een ervaren piloot die ook wel eens een brokkenpiloot kan zijn. Volgens de website TMZ , die het nieuws over de crash als eerste bracht, had de acteur al eerder een ongeval met een helicopter en maakte hij een noodlanding met een vliegtuig.In dit geval was hij op weg met een oldtimer, een toestel uit de tweede wereldoorlog.In zijn films had hij herhaaldelijk met vliegtuigen te maken, onder meer ook in Air Force One en Six Days Seven Nights.Later dit jaar zal hij opnieuw de rol van Han Solo opnemen in een nieuwe aflevering van de Star Wars-saga.(RR)