'Cafard is in vele opzichten een atypische animatiefilm', reageert regisseur Jan Bultheel in een persbericht. 'De Grote Prijs van het Holland Animation Film Festival wegkapen is dus wel echt een mooie overwinning. Nu de rest van de wereld nog overtuigen.'

Cafard' speelt zich deels af in Oostende tijdens de Eerste Wereldoorlog en is volledig in sappig Oostends gesproken. De prent verhaalt over de dramatische lotgevallen van worstelaar Jean Mordant (vertolkt door Wim Willaert). Terwijl hij in Buenos Aires de wereldtitel binnenhaalt, wordt zijn dochter in Oostende verkracht door Duitse soldaten.

Mordant wil zich wreken en wordt samen met zijn trainer Victor en neef Guido meegesleurd op de wereldreis van het Belgische ACM-korps, de eerste pantserdivisie ter wereld. De film heeft een opvallende vormgeving en de acteurs speelden een intensieve rol in het maakproces. Zo werden hun bewegingen en mimiek door middel van 'motion capture' en 'facial tracking' overgezet op de animatiefiguren. (DB)

'Cafard is in vele opzichten een atypische animatiefilm', reageert regisseur Jan Bultheel in een persbericht. 'De Grote Prijs van het Holland Animation Film Festival wegkapen is dus wel echt een mooie overwinning. Nu de rest van de wereld nog overtuigen.'Cafard' speelt zich deels af in Oostende tijdens de Eerste Wereldoorlog en is volledig in sappig Oostends gesproken. De prent verhaalt over de dramatische lotgevallen van worstelaar Jean Mordant (vertolkt door Wim Willaert). Terwijl hij in Buenos Aires de wereldtitel binnenhaalt, wordt zijn dochter in Oostende verkracht door Duitse soldaten. Mordant wil zich wreken en wordt samen met zijn trainer Victor en neef Guido meegesleurd op de wereldreis van het Belgische ACM-korps, de eerste pantserdivisie ter wereld. De film heeft een opvallende vormgeving en de acteurs speelden een intensieve rol in het maakproces. Zo werden hun bewegingen en mimiek door middel van 'motion capture' en 'facial tracking' overgezet op de animatiefiguren. (DB)