De onafhankelijke prijs, die sinds 2010 wordt uitgereikt, bekroont films uit de selecties in Cannes die thema's als homoseksualiteit, biseksualiteit of transseksualiteit in de kijker zetten. De Franse producente Sylvie Pialat zat de jury dit jaar voor.

Girl, dat geselecteerd was voor de competitie 'Un certain regard', ontroerde Cannes. 'De jury was helemaal weg van Girl', zei Franck Finance-Madureira, de recensent die de prijs in het leven riep. 'De film staat ook voor de geboorte van een groot regisseur. Hij gaat op zo'n bijzondere wijze om met dit onderwerp, dat iedereen er zich mee kan identificeren.'

'Mij interesseert het om personen te tonen die niet binnen de klassieke normen van mannen en vrouwen vallen. (...) Film is een interessante manier om erover te praten', zei regisseur Lukas Dhont. Hij maakt nog kans op de Caméra d'or, de prijs die de beste debuutfilm in Cannes bekroont.

De andere revelatie van Girl is de jonge Belgische acteur Victor Polster. Hij kreeg al de prijs voor de beste vertolking in 'Un certain regard'.

De onafhankelijke prijs, die sinds 2010 wordt uitgereikt, bekroont films uit de selecties in Cannes die thema's als homoseksualiteit, biseksualiteit of transseksualiteit in de kijker zetten. De Franse producente Sylvie Pialat zat de jury dit jaar voor. Girl, dat geselecteerd was voor de competitie 'Un certain regard', ontroerde Cannes. 'De jury was helemaal weg van Girl', zei Franck Finance-Madureira, de recensent die de prijs in het leven riep. 'De film staat ook voor de geboorte van een groot regisseur. Hij gaat op zo'n bijzondere wijze om met dit onderwerp, dat iedereen er zich mee kan identificeren.' 'Mij interesseert het om personen te tonen die niet binnen de klassieke normen van mannen en vrouwen vallen. (...) Film is een interessante manier om erover te praten', zei regisseur Lukas Dhont. Hij maakt nog kans op de Caméra d'or, de prijs die de beste debuutfilm in Cannes bekroont. De andere revelatie van Girl is de jonge Belgische acteur Victor Polster. Hij kreeg al de prijs voor de beste vertolking in 'Un certain regard'.