Aan de New York Times legt Lucas uit waarom hij de filmbusiness voor bekeken houdt. De regisseur, producent en schrijver van films heeft het gehad met Hollywood en de kritiek op zijn persoon. De directe aanleiding voor zijn pensioen is dat Lucas voor zijn laatste film Red Tails, een oorlogsdrama gebaseerd op waargebeurde feiten, geen enkele geïnteresseerde studio vond.

Uit het interview blijkt dat Lucas vooral teleurgesteld is in de kritiek die hij kreeg op zijn Star Wars-films. Fans en critici konden niet altijd even goed overweg met de aanpassingen die de regisseur aanbracht bij de steeds nieuwe versies van de prequels en sequels van zijn ruimtesaga.

De rijkste man van Hollywood vergaarde een groot deel van zijn vermogen dankzij zijn bedrijven en merchandising rond zijn films. Naast Star Wars bedacht hij mee de Indiana Jones-films die zijn goede vriend Steven Spielberg regisseerde. Lucas was stond ook aan de basis van animatiestudio Pixar en richtte de filmbedrijven ILM (special effects) en THX (geluidsstandaard) op.

Volgens insiders heeft Lucas alles gedaan wat hij wilde bereiken in de filmwereld. De enige reden waarvoor hij zijn pensioen nog zou uitstellen is een vijfde Indiana Jones-film, maar waarschijnlijk is Red Tails zijn laatste blockbuster. De film speelt zich af tijdens Wereldoorlog II en gaat over de zwarte piloten die op de Amerikaanse basis een strijd voeren tegen de vijand en tegen de vooroordelen van hun blanke collega's.

Lucas stopte uit eigen zak bijna honderd miljoen dollar in de productie en hoopt dat de film genoeg geld opbrengt zodat Spike Lee de prequel of sequel voor zijn rekening kan nemen. Red Tails komt voorlopig enkel uit in de Verenigde Staten vanaf 20 januari. (TG)

Aan de New York Times legt Lucas uit waarom hij de filmbusiness voor bekeken houdt. De regisseur, producent en schrijver van films heeft het gehad met Hollywood en de kritiek op zijn persoon. De directe aanleiding voor zijn pensioen is dat Lucas voor zijn laatste film Red Tails, een oorlogsdrama gebaseerd op waargebeurde feiten, geen enkele geïnteresseerde studio vond. Uit het interview blijkt dat Lucas vooral teleurgesteld is in de kritiek die hij kreeg op zijn Star Wars-films. Fans en critici konden niet altijd even goed overweg met de aanpassingen die de regisseur aanbracht bij de steeds nieuwe versies van de prequels en sequels van zijn ruimtesaga. De rijkste man van Hollywood vergaarde een groot deel van zijn vermogen dankzij zijn bedrijven en merchandising rond zijn films. Naast Star Wars bedacht hij mee de Indiana Jones-films die zijn goede vriend Steven Spielberg regisseerde. Lucas was stond ook aan de basis van animatiestudio Pixar en richtte de filmbedrijven ILM (special effects) en THX (geluidsstandaard) op. Volgens insiders heeft Lucas alles gedaan wat hij wilde bereiken in de filmwereld. De enige reden waarvoor hij zijn pensioen nog zou uitstellen is een vijfde Indiana Jones-film, maar waarschijnlijk is Red Tails zijn laatste blockbuster. De film speelt zich af tijdens Wereldoorlog II en gaat over de zwarte piloten die op de Amerikaanse basis een strijd voeren tegen de vijand en tegen de vooroordelen van hun blanke collega's. Lucas stopte uit eigen zak bijna honderd miljoen dollar in de productie en hoopt dat de film genoeg geld opbrengt zodat Spike Lee de prequel of sequel voor zijn rekening kan nemen. Red Tails komt voorlopig enkel uit in de Verenigde Staten vanaf 20 januari. (TG)