De Académie des Arts et Techniques du Cinema reikt op 20 februari de Césars uit. De voorzitter van de academie, Alain Terzian, las de lijst van genomineerden voor in Parijs.

De kanshebbers op de prijs voor beste film dit jaar zijn 'Les Combattants', 'Eastern Boys', 'La Famille Bélier', 'Saint Laurent', 'Hippocrate', 'Sils Maria' en 'Timbuktu'. In de categorie 'beste buitenlandse film' zijn 'Winter Sleep', 'Boyhood', '12 Years A Slave', de Belgische prent 'Deux Jours, Une Nuit', 'Mommy', 'Ida' en 'The Grand Budapest Hotel' in de running.

Onder andere Marion Cotillard, Catherine Deneuve en Juliette Binoche nemen het tegen elkaar op in de categorie van beste actrice. Kristen Stewart maakt kans op een César voor beste vrouwelijke bijrol voor haar prestatie in 'Sils Maria'. De twee vertolkers van Yves Saint Laurent, Pierre Niney en Gaspard Ulliel, dingen mee naar het beeldje voor beste mannelijke acteur.

Sean Penn krijgt dit jaar de ere-César. (LP)

De Académie des Arts et Techniques du Cinema reikt op 20 februari de Césars uit. De voorzitter van de academie, Alain Terzian, las de lijst van genomineerden voor in Parijs. De kanshebbers op de prijs voor beste film dit jaar zijn 'Les Combattants', 'Eastern Boys', 'La Famille Bélier', 'Saint Laurent', 'Hippocrate', 'Sils Maria' en 'Timbuktu'. In de categorie 'beste buitenlandse film' zijn 'Winter Sleep', 'Boyhood', '12 Years A Slave', de Belgische prent 'Deux Jours, Une Nuit', 'Mommy', 'Ida' en 'The Grand Budapest Hotel' in de running. Onder andere Marion Cotillard, Catherine Deneuve en Juliette Binoche nemen het tegen elkaar op in de categorie van beste actrice. Kristen Stewart maakt kans op een César voor beste vrouwelijke bijrol voor haar prestatie in 'Sils Maria'. De twee vertolkers van Yves Saint Laurent, Pierre Niney en Gaspard Ulliel, dingen mee naar het beeldje voor beste mannelijke acteur. Sean Penn krijgt dit jaar de ere-César. (LP)