Dat er geen enkele vrouw in de categorie 'beste held' staat, vindt Azran niet kunnen. "Jonge vrouwen hebben al te weinig heldinnen om naar op te kijken in films en op televisie", zegt ze in haar petitie. "Hollywood toont ons steeds hoe moedig, sterk en succesvol mannen zijn, terwijl vrouwen meestal een bijrol krijgen en zwakke personages."

Moedige Katniss

Azran vindt dat tieners en jonge vrouwen moeten zien dat moedige vrouwen net als mannen beloond kunnen worden. Katniss Everdeen lijkt haar het juiste personage om aan de genomineerden toe te voegen. "Ik bewonder de moed, intelligentie en het doorzettingsvermogen van Katniss." Azran is duidelijk niet de enige met die mening, want meer dan 17.000 mensen tekenden haar petitie al. "Als we met genoeg zijn, zal MTV misschien naar ons luisteren."

Katniss is misschien niet genomineerd voor 'beste held', de film kreeg wel zeven andere nominaties van de MTV Movie Awards, waaronder die van 'beste film van het jaar'. De genomineerden in de categorie 'beste held' zijn Iron Man uit 'Iron Man', Clark Kent uit 'Man of Steel', Thor uit 'Thor: The Dark World', Bilbo Baggins uit 'The Hobbit: The Desolation of Smaug' en John Cale uit 'White House Down'. De MTV Movie Awards worden op 13 april uitgereikt in Los Angeles. (FL)

Dat er geen enkele vrouw in de categorie 'beste held' staat, vindt Azran niet kunnen. "Jonge vrouwen hebben al te weinig heldinnen om naar op te kijken in films en op televisie", zegt ze in haar petitie. "Hollywood toont ons steeds hoe moedig, sterk en succesvol mannen zijn, terwijl vrouwen meestal een bijrol krijgen en zwakke personages." Moedige Katniss Azran vindt dat tieners en jonge vrouwen moeten zien dat moedige vrouwen net als mannen beloond kunnen worden. Katniss Everdeen lijkt haar het juiste personage om aan de genomineerden toe te voegen. "Ik bewonder de moed, intelligentie en het doorzettingsvermogen van Katniss." Azran is duidelijk niet de enige met die mening, want meer dan 17.000 mensen tekenden haar petitie al. "Als we met genoeg zijn, zal MTV misschien naar ons luisteren." Katniss is misschien niet genomineerd voor 'beste held', de film kreeg wel zeven andere nominaties van de MTV Movie Awards, waaronder die van 'beste film van het jaar'. De genomineerden in de categorie 'beste held' zijn Iron Man uit 'Iron Man', Clark Kent uit 'Man of Steel', Thor uit 'Thor: The Dark World', Bilbo Baggins uit 'The Hobbit: The Desolation of Smaug' en John Cale uit 'White House Down'. De MTV Movie Awards worden op 13 april uitgereikt in Los Angeles. (FL)