De Belgische kortfilm "Dood van een Schaduw", van Tom Van Avermaet met Matthias Schoenaerts, heeft naast het beeldje voor de Beste Kortfilm gegrepen. De winnaar in deze categorie is "Curfew". Schoenaerts speelde in de kortfilm de rol van Nathan Rijckx, een soldaat die stierf tijdens de Eerste Wereldoorlog. Een vreemde verzamelaar heeft zijn schaduw gevangen, en geeft hem een nieuwe kans tot leven in ruil voor het vangen van 10.000 schaduwen.

Van Avermaet was aanwezig bij de oscaruitreiking, maar moest dus geen prijs in ontvangst nemen. Eén troost: de regisseur tekende onlangs al een contract bij Creative Artists Agency (CAA), één van de bekendste talentagentschappen van Hollywood.

De andere genomineerden in de categorie Beste Kortfilm waren "Asad", "Buzkaski Boys" en "Henry". (Belga/DB)

De Belgische kortfilm "Dood van een Schaduw", van Tom Van Avermaet met Matthias Schoenaerts, heeft naast het beeldje voor de Beste Kortfilm gegrepen. De winnaar in deze categorie is "Curfew". Schoenaerts speelde in de kortfilm de rol van Nathan Rijckx, een soldaat die stierf tijdens de Eerste Wereldoorlog. Een vreemde verzamelaar heeft zijn schaduw gevangen, en geeft hem een nieuwe kans tot leven in ruil voor het vangen van 10.000 schaduwen. Van Avermaet was aanwezig bij de oscaruitreiking, maar moest dus geen prijs in ontvangst nemen. Eén troost: de regisseur tekende onlangs al een contract bij Creative Artists Agency (CAA), één van de bekendste talentagentschappen van Hollywood. De andere genomineerden in de categorie Beste Kortfilm waren "Asad", "Buzkaski Boys" en "Henry". (Belga/DB)