Dat melden Het Nieuwsblad en Het Belang van Limburg.

"De filmkeuringscommissie is een archaïsch ding geworden", zegt Gatz. "Het mag alleen maar uitspraak doen over films in de zalen. Bovendien kan ze alleen maar zeggen of iets geschikt is voor jongeren onder de zestien of niet. Nuances als bijvoorbeeld niet geschikt voor kinderen jonger dan 12 kan ze niet maken."

Gatz heeft een plan klaar. Hij wil dat de sector - producenten, verdelers, zaaluitbaters - een charter opstelt waarmee ze kan beslissen voor welke leeftijdsgroep films geschikt zijn. "De overheid zou dan een controlerende functie hebben. Zo'n zelfregulerend systeem bestaat al bij de bieren en wijnen. Daar beslist de sector zelf welke reclame kan en niet kan."

(Belga/RR)

Dat melden Het Nieuwsblad en Het Belang van Limburg. "De filmkeuringscommissie is een archaïsch ding geworden", zegt Gatz. "Het mag alleen maar uitspraak doen over films in de zalen. Bovendien kan ze alleen maar zeggen of iets geschikt is voor jongeren onder de zestien of niet. Nuances als bijvoorbeeld niet geschikt voor kinderen jonger dan 12 kan ze niet maken." Gatz heeft een plan klaar. Hij wil dat de sector - producenten, verdelers, zaaluitbaters - een charter opstelt waarmee ze kan beslissen voor welke leeftijdsgroep films geschikt zijn. "De overheid zou dan een controlerende functie hebben. Zo'n zelfregulerend systeem bestaat al bij de bieren en wijnen. Daar beslist de sector zelf welke reclame kan en niet kan."(Belga/RR)