Het unieke online filmfestival is een idee van Unifrance, een organisatie die Franse cinema in het buitenland promoot, en filmwebsite Allociné. Het festival loopt nog tot 29 januari.

Geen volle cinemazalen, geen uitreikingshow, geen gala en al helemaal geen rode loper.

Doordat het hele gebeuren zich online afspeelt, is het festival werkelijk wereldwijd. Iedereen met een internetverbinding kan, voor een zacht prijsje (1,99 euro per film, 13,99 euro voor de hele selectie), alle films thuis bekijken en op zijn/haar favoriet stemmen.

De selectie van het festival bestaat uit tien featurefilms en 10 kortfilms. In beide categorieën vallen er drie prijzen te verdienen: de publieksprijs, de internationale bloggersprijs en de internationale persprijs.

De winnende films worden voor zes tot negen maanden vertoond aan boord van de vliegtuigen van Air France. Op de website vind je als extraatje ook Jean Renoirs klassieker uit 1955, 'French Cancan'.

Arnout Vermeire

Het unieke online filmfestival is een idee van Unifrance, een organisatie die Franse cinema in het buitenland promoot, en filmwebsite Allociné. Het festival loopt nog tot 29 januari. Geen volle cinemazalen, geen uitreikingshow, geen gala en al helemaal geen rode loper. Doordat het hele gebeuren zich online afspeelt, is het festival werkelijk wereldwijd. Iedereen met een internetverbinding kan, voor een zacht prijsje (1,99 euro per film, 13,99 euro voor de hele selectie), alle films thuis bekijken en op zijn/haar favoriet stemmen. De selectie van het festival bestaat uit tien featurefilms en 10 kortfilms. In beide categorieën vallen er drie prijzen te verdienen: de publieksprijs, de internationale bloggersprijs en de internationale persprijs. De winnende films worden voor zes tot negen maanden vertoond aan boord van de vliegtuigen van Air France. Op de website vind je als extraatje ook Jean Renoirs klassieker uit 1955, 'French Cancan'. Arnout Vermeire