Les biches (1968) ****
(SPHE; Franse import)

Chabrol drijft de seksuele ambiguïteit ten top in deze ménage à trois in een winterse Saint-Tropez tussen een chique lesbienne (Audran), een jonge zwerfkat die ze van straat plukt (Jacqueline Sassard) en de architect (Jean-Louis Trintignant) die een wig drijft tussen de twee vrouwen.

Een van die Chabrolfilms waarin er ogenschijnlijk weinig gebeurt, maar waarin de troebele spelletjes van verleiding en verraad bol staan van spanning, frustraties en dreiging. In een geraffineerde mise-en-scène observeert Chabrol - groot liefhebber van geometrische constructies - op venijnige wijze de schommelingen en breuken in de driehoeksrelatie.

Patrick Duynslaegher

Chabrol drijft de seksuele ambiguïteit ten top in deze ménage à trois in een winterse Saint-Tropez tussen een chique lesbienne (Audran), een jonge zwerfkat die ze van straat plukt (Jacqueline Sassard) en de architect (Jean-Louis Trintignant) die een wig drijft tussen de twee vrouwen. Een van die Chabrolfilms waarin er ogenschijnlijk weinig gebeurt, maar waarin de troebele spelletjes van verleiding en verraad bol staan van spanning, frustraties en dreiging. In een geraffineerde mise-en-scène observeert Chabrol - groot liefhebber van geometrische constructies - op venijnige wijze de schommelingen en breuken in de driehoeksrelatie. Patrick Duynslaegher