Le boucher (1970) ****
(DVDY; Franse import)

Chabrols versie van 'la belle et la bête', gedraaid in een ingedommeld dorpje in de Périgord dat opgeschrikt wordt door een aantal lustmoorden op jonge meisjes.

Het beest is hier andermaal Jean Yanne, als een melancholische slager in wie een gekwelde psychopaat schuilt. Als hij verliefd wordt op de locale schooljuf (Audran) probeert hij zijn menselijkheid terug te winnen, terwijl zij zijn medeplichtige wordt door bezwarende bewijzen te verbergen.

Met een zelden gezien mededogen peilt Chabrol hier naar de diepste afgronden van la nature humaine.

Patrick Duynslaegher

Chabrols versie van 'la belle et la bête', gedraaid in een ingedommeld dorpje in de Périgord dat opgeschrikt wordt door een aantal lustmoorden op jonge meisjes. Het beest is hier andermaal Jean Yanne, als een melancholische slager in wie een gekwelde psychopaat schuilt. Als hij verliefd wordt op de locale schooljuf (Audran) probeert hij zijn menselijkheid terug te winnen, terwijl zij zijn medeplichtige wordt door bezwarende bewijzen te verbergen. Met een zelden gezien mededogen peilt Chabrol hier naar de diepste afgronden van la nature humaine.Patrick Duynslaegher