Tournee (Mathieu Amalric, 2010) - Sphinx Zomert (Gent) 20u

Mathieu Amalric is bij het grote publiek vooral bekend als de nemesis van 007 uit het Bond-vehikel Quantum of Solace, al kruipt de Franse acteur ook regelmatig in de regiestoel. In de road movie Tournee - in Cannes bekroond met de regieprijs - regisseert Amalric zichzelf als de tweederangsimpressario die met een stel Amerikaanse burleske-stripteaseuses door Frankrijk trekt.

Een feelgoodmix van Cassavetes-achtige vérité, rock 'n roll en sexy cabaret met wulpse deernes met wellustige namen als Mimi le Meaux, Dirty Martini en Rocky Roulette. C'est chouette!

Mathieu Amalric is bij het grote publiek vooral bekend als de nemesis van 007 uit het Bond-vehikel Quantum of Solace, al kruipt de Franse acteur ook regelmatig in de regiestoel. In de road movie Tournee - in Cannes bekroond met de regieprijs - regisseert Amalric zichzelf als de tweederangsimpressario die met een stel Amerikaanse burleske-stripteaseuses door Frankrijk trekt. Een feelgoodmix van Cassavetes-achtige vérité, rock 'n roll en sexy cabaret met wulpse deernes met wellustige namen als Mimi le Meaux, Dirty Martini en Rocky Roulette. C'est chouette!