King Kong (Merian C. Cooper & Ernest B. Schoedsack, 1933) donderdag 21 juli - Cinematek, 16u

De 30 meter grote reuzengorilla met dienst mag dan in werkelijkheid een plasticinepop van 30 centimeter zijn; 74 jaar en drie inferieure remakes na dato blijft de originele King Kong nog altijd één van de meest betoverende horrorsprookjes ooit.

Duik mee de primitieve jungle in waar een blanke, schone (screamqueen Fay Wray) in de handen valt van een monsteraap. Huiver en grien met de even naïeve als inventieve special effects uit de oude doos. Slinger je een weg langs de wolkenkrabbers van Manhattan, tot aan de climax op de Empire State Building. En geniet van Hollywood eerste leidmotiefscore van maestro Max Fleischer. Superieur escapisme voor kids van 7 tot 77.

De 30 meter grote reuzengorilla met dienst mag dan in werkelijkheid een plasticinepop van 30 centimeter zijn; 74 jaar en drie inferieure remakes na dato blijft de originele King Kong nog altijd één van de meest betoverende horrorsprookjes ooit. Duik mee de primitieve jungle in waar een blanke, schone (screamqueen Fay Wray) in de handen valt van een monsteraap. Huiver en grien met de even naïeve als inventieve special effects uit de oude doos. Slinger je een weg langs de wolkenkrabbers van Manhattan, tot aan de climax op de Empire State Building. En geniet van Hollywood eerste leidmotiefscore van maestro Max Fleischer. Superieur escapisme voor kids van 7 tot 77.