Het geduld van de Belgische treinpassagiers wordt weer eens op de proef gesteld. Van woensdag- tot donderdagavond staakt de machinistenvakbond. Maar zelfs op dagen zonder voorspelde hinder, kampt het spoornetwerk meer dan eens met vertragingen. Die rode cijfers op het scherm, het steekt de ogen van menig reizigers maar al te vaak uit.

Vertragingen ontstaan niet zomaar. MTA, het vervoerbedrijf in New York heeft een animatiefilmpje ontwikkeld waarin het uitlegt hoe een voorval het hele treinnetwerk in de war kan brengen. Het verhaal kent gelukkig een goede afloop, want MTA toont ook hoe ze dat probleem efficiënt oplossen.

Wie bij het volgende oponthoud van de treinen de NMBS nog eens naar de verdoemenis wenst, keep calm en bekijk deze video. (FDC)

Het geduld van de Belgische treinpassagiers wordt weer eens op de proef gesteld. Van woensdag- tot donderdagavond staakt de machinistenvakbond. Maar zelfs op dagen zonder voorspelde hinder, kampt het spoornetwerk meer dan eens met vertragingen. Die rode cijfers op het scherm, het steekt de ogen van menig reizigers maar al te vaak uit.Vertragingen ontstaan niet zomaar. MTA, het vervoerbedrijf in New York heeft een animatiefilmpje ontwikkeld waarin het uitlegt hoe een voorval het hele treinnetwerk in de war kan brengen. Het verhaal kent gelukkig een goede afloop, want MTA toont ook hoe ze dat probleem efficiënt oplossen.Wie bij het volgende oponthoud van de treinen de NMBS nog eens naar de verdoemenis wenst, keep calm en bekijk deze video. (FDC)