In Top Gun, de doorbraakfilm van Tony Scott uit 1986, vertolkt Tom Cruise de jonge waaghals Maverick die het door teamwerk en discipline tot toppiloot schopt bij de eliteopleiding van de marine. Maar hij krijgt het aan de stok met collega-piloot Iceman (Val Kilmer), waarna beide haantjes verstrikt raken in een concurrentiestrijd. Maverick begint bovendien een relatie met zijn instructrice, remember 'Take My Breath Away' van Berlin, dat op slag een wereldhit werd (én de Oscar voor Beste Song won).

De kaskraker, die bulkte van indrukwekkende en behoorlijk realistische luchtacrobatieën - zeker voor deze pre-digitale effectenperiode -, groeide uit tot een van de populairste films uit de jaren tachtig en bracht maar liefst 356,8 miljoen dollar in het laatje. Naast Cruise, Anthony Edwards en Kilmer lag de blockbuster ook aan de basis van de succesvolle acteercarrières van Tim Robbins (Merlin) en Meg Ryan (Carole).

Naar aanleiding van de dertigste verjaardag van 'Top Gun' brengt Kinepolis de topklassieker een avond opnieuw naar het witte doek in al haar vestigingen. Fans omcircelen 30 mei best in hun agenda, afspraak om 19.45 uur. (DB)

In Top Gun, de doorbraakfilm van Tony Scott uit 1986, vertolkt Tom Cruise de jonge waaghals Maverick die het door teamwerk en discipline tot toppiloot schopt bij de eliteopleiding van de marine. Maar hij krijgt het aan de stok met collega-piloot Iceman (Val Kilmer), waarna beide haantjes verstrikt raken in een concurrentiestrijd. Maverick begint bovendien een relatie met zijn instructrice, remember 'Take My Breath Away' van Berlin, dat op slag een wereldhit werd (én de Oscar voor Beste Song won). De kaskraker, die bulkte van indrukwekkende en behoorlijk realistische luchtacrobatieën - zeker voor deze pre-digitale effectenperiode -, groeide uit tot een van de populairste films uit de jaren tachtig en bracht maar liefst 356,8 miljoen dollar in het laatje. Naast Cruise, Anthony Edwards en Kilmer lag de blockbuster ook aan de basis van de succesvolle acteercarrières van Tim Robbins (Merlin) en Meg Ryan (Carole).Naar aanleiding van de dertigste verjaardag van 'Top Gun' brengt Kinepolis de topklassieker een avond opnieuw naar het witte doek in al haar vestigingen. Fans omcircelen 30 mei best in hun agenda, afspraak om 19.45 uur. (DB)