De Mostra, het oudste filmfestival ter wereld, heeft de kandidaten voor de hoofdcompetitie bekendgemaakt. Sinds 1932 wordt in Venetië, bij het Lido, elk jaar de Gouden Leeuw uitgereikt.


In de lijst van uitverkorenen prijkt dit jaar ook de naam van een Belgische regisseur. Peter Brosens en de Amerikaanse Jessica Woodworth zullen aan de wedstrijd deelnemen met hun derde langspeelfilm 'Het Vijfde Seizoen'.


Het Internationaal Filmfestival van Venetië gaat 29 augustus van start en eindigt op 8 september. Andere deelnemers zijn onder meer de Franse Brian De Palma met 'Passion' en de Amerikaanse Terrence Malick met 'To the Wonder'. De thriller 'The Reluctant Fundamentalist' van Mira Nair zal het filmfestival openen. (AVL)
De volledige lijst van kandidaten vindt u hieronder:


Après mai (Something in the air) van Olivier Assayas, Frankrijk
At any price van Ramin Bahraini, VS/GB

Bella addormentata van Marco Bellocchio, Italië/Frankrijk
La cinquième saison (Het vijfde seizoen) van Peter Brosens en Jessica Woodworth, België/Nederland/Frankrijk
Lemale et ha'chalal (Fill the void) van Rama Burshtein, Israël
E stato il figlio van Daniele Cipri, Italië/Frankrijk
Un giorno speciale van Francesca Comencini , Italië
Passion van Brian de Palma, Frankrijk/Duitsland
Superstar van Xavier Giannoli, Frankrijk/België
Pieta van Kim Ki-duk, Zuid-Korea
Outrage beyond van Takeshi Kitano, Japan
Spring breakers van Harmony Korine, VS
To the wonder van Terrence Malick, VS
Sinapupunan (Thy womb) van Brillante Mendoza, Filipijnen
Linhas de Wellington van Valeria Sarmiento, Frankrijk/Portugal
Paradies: Glaube (Paradise: Faith) van Ulrich Seidl, Oostenrijk/Frankrijk/Duitsland
Izmena (Betrayal) van Kirill Serebrennikov, Rusland

De Mostra, het oudste filmfestival ter wereld, heeft de kandidaten voor de hoofdcompetitie bekendgemaakt. Sinds 1932 wordt in Venetië, bij het Lido, elk jaar de Gouden Leeuw uitgereikt. In de lijst van uitverkorenen prijkt dit jaar ook de naam van een Belgische regisseur. Peter Brosens en de Amerikaanse Jessica Woodworth zullen aan de wedstrijd deelnemen met hun derde langspeelfilm 'Het Vijfde Seizoen'. Het Internationaal Filmfestival van Venetië gaat 29 augustus van start en eindigt op 8 september. Andere deelnemers zijn onder meer de Franse Brian De Palma met 'Passion' en de Amerikaanse Terrence Malick met 'To the Wonder'. De thriller 'The Reluctant Fundamentalist' van Mira Nair zal het filmfestival openen. (AVL) De volledige lijst van kandidaten vindt u hieronder:Après mai (Something in the air) van Olivier Assayas, Frankrijk At any price van Ramin Bahraini, VS/GB Bella addormentata van Marco Bellocchio, Italië/Frankrijk La cinquième saison (Het vijfde seizoen) van Peter Brosens en Jessica Woodworth, België/Nederland/Frankrijk Lemale et ha'chalal (Fill the void) van Rama Burshtein, Israël E stato il figlio van Daniele Cipri, Italië/Frankrijk Un giorno speciale van Francesca Comencini , Italië Passion van Brian de Palma, Frankrijk/Duitsland Superstar van Xavier Giannoli, Frankrijk/België Pieta van Kim Ki-duk, Zuid-Korea Outrage beyond van Takeshi Kitano, Japan Spring breakers van Harmony Korine, VS To the wonder van Terrence Malick, VS Sinapupunan (Thy womb) van Brillante Mendoza, Filipijnen Linhas de Wellington van Valeria Sarmiento, Frankrijk/Portugal Paradies: Glaube (Paradise: Faith) van Ulrich Seidl, Oostenrijk/Frankrijk/Duitsland Izmena (Betrayal) van Kirill Serebrennikov, Rusland