'De Belgische films dit jaar zijn een showcase voor nieuwe talenten en eigenzinnige filmmakers met een eigen kijk op het filmmedium', aldus de organisatie van het Filmfestival Gent.

Caroline Strubbe keert terug naar Film Fest Gent met haar tweede film 'I Am the Same, I Am An Other'. De opvolger van 'Lost Persons Area' die op het Filmfestival van Toronto werd voorgesteld, doet een gooi naar de hoofdprijs.

'I Am the Same, I Am An Other' brengt het verhaal van de innerlijke reis van een man en een jong meisje op de vlucht door West-Europa.

Twee debuutfilms bevestigen de diversiteit van de nieuwe Vlaamse auteursfilm: '82 Dagen in April' van Bart Van den Bempt en 'Drift' van Benny Vandendriessche & Dirk Hendrikx. De eerste film focust op de twee vijftigers die de Istanbul-reis reis van hun overleden zoon reconstrueren. Een emotioneel geladen film.

'Drift' toont de zwerftocht van een man op zoek naar zijn grote liefde.

Uit Franstalig België is er 'L'étrange couleur des larmes de ton corps', de nieuwe geraffineerde giallo-hommage van het Brusselse duo Hélène Cattet en Bruno Forzani.

Het filmfestival van Gent vindt plaats van 8 tot en met 19 oktober. (DB)

'De Belgische films dit jaar zijn een showcase voor nieuwe talenten en eigenzinnige filmmakers met een eigen kijk op het filmmedium', aldus de organisatie van het Filmfestival Gent. Caroline Strubbe keert terug naar Film Fest Gent met haar tweede film 'I Am the Same, I Am An Other'. De opvolger van 'Lost Persons Area' die op het Filmfestival van Toronto werd voorgesteld, doet een gooi naar de hoofdprijs.'I Am the Same, I Am An Other' brengt het verhaal van de innerlijke reis van een man en een jong meisje op de vlucht door West-Europa.Twee debuutfilms bevestigen de diversiteit van de nieuwe Vlaamse auteursfilm: '82 Dagen in April' van Bart Van den Bempt en 'Drift' van Benny Vandendriessche & Dirk Hendrikx. De eerste film focust op de twee vijftigers die de Istanbul-reis reis van hun overleden zoon reconstrueren. Een emotioneel geladen film.'Drift' toont de zwerftocht van een man op zoek naar zijn grote liefde.Uit Franstalig België is er 'L'étrange couleur des larmes de ton corps', de nieuwe geraffineerde giallo-hommage van het Brusselse duo Hélène Cattet en Bruno Forzani. Het filmfestival van Gent vindt plaats van 8 tot en met 19 oktober. (DB)