'Made in Europe' brengt via het medium film een brede kijk op cultuurverschillen. In het Genkse voormalig mijngebouw C-Mine worden vier dagen lang spraakmakende films uit diverse hoeken van Europa vertoond.

Blikvanger van het filmfestival is de uitreiking van de allereerste 'Made in Europe Film Award' aan actrice Hafsia Herzi. De 24-jarige Française van Noord-Afrikaanse afkomst wordt gelauwerd voor haar bijdrage aan de diversiteit van de Europese cultuur. Aan de award is een geldprijs van 6.000 euro verbonden. Het Filmfestival toont enkele films met vertolkingen van Herzi waaronder Rodba, haar eigen kortfilm over een huwelijksaanzoek van een Italiaanse jongen aan een Marokkaans meisje.

Het filmfestival 'Made in Europe' start dinsdag in Maastricht en woensdag in Genk.

D.B.

'Made in Europe' brengt via het medium film een brede kijk op cultuurverschillen. In het Genkse voormalig mijngebouw C-Mine worden vier dagen lang spraakmakende films uit diverse hoeken van Europa vertoond. Blikvanger van het filmfestival is de uitreiking van de allereerste 'Made in Europe Film Award' aan actrice Hafsia Herzi. De 24-jarige Française van Noord-Afrikaanse afkomst wordt gelauwerd voor haar bijdrage aan de diversiteit van de Europese cultuur. Aan de award is een geldprijs van 6.000 euro verbonden. Het Filmfestival toont enkele films met vertolkingen van Herzi waaronder Rodba, haar eigen kortfilm over een huwelijksaanzoek van een Italiaanse jongen aan een Marokkaans meisje. Het filmfestival 'Made in Europe' start dinsdag in Maastricht en woensdag in Genk.D.B.