Yo, También **

Alvaro Pastor & Antonio Navarro met Lola Dueñas, Pablo Pineda, Antonio Naharro

'Een vrouw met 46 chromosomen zal nooit verliefd op je worden', heeft de 34-jarige Daniel (Pablo Pineda) al zijn leven lang moeten aanhoren. Nochtans heeft hij ondanks zijn Downsyndroom een universitair diploma, een baan bij de sociale dienst en meer humor dan al zijn kantoorgenoten samen. Wanneer de 'normale', maar disfunctionele Laura (Almodóvarhabituée Lola Dueñas) bij hem in dienst treedt, ontstaat er tussen de twee echter een bijzondere vriendschap. Alleen blijft de vraag of die ook tot een seksuele relatie kan uitgroeien.

Doet het thema de zoveelste 'probleem-van-de-week'-film vermoeden, dan weet het Spaanse duo Pastor en Navarro de meeste genreclichés en sensatiegeilheid handig te omzeilen. Wat je krijgt, is een tragikomedie in véritéstijl die wat formuleachtig in elkaar steekt, maar waarin humor, tragiek en zelfs enige zelfspot hand in hand gaan. Bovendien gaat van het onwaarschijnlijke would-bekoppel een integriteit uit die in de gemiddelde Hollywoodromcom zelden te bespeuren valt. Een crowdpleaser à la Aanrijding in Moscou, maar dan met een Spaanse chica en een mongoloïde Romeo.

Dave Mestdach

'Een vrouw met 46 chromosomen zal nooit verliefd op je worden', heeft de 34-jarige Daniel (Pablo Pineda) al zijn leven lang moeten aanhoren. Nochtans heeft hij ondanks zijn Downsyndroom een universitair diploma, een baan bij de sociale dienst en meer humor dan al zijn kantoorgenoten samen. Wanneer de 'normale', maar disfunctionele Laura (Almodóvarhabituée Lola Dueñas) bij hem in dienst treedt, ontstaat er tussen de twee echter een bijzondere vriendschap. Alleen blijft de vraag of die ook tot een seksuele relatie kan uitgroeien. Doet het thema de zoveelste 'probleem-van-de-week'-film vermoeden, dan weet het Spaanse duo Pastor en Navarro de meeste genreclichés en sensatiegeilheid handig te omzeilen. Wat je krijgt, is een tragikomedie in véritéstijl die wat formuleachtig in elkaar steekt, maar waarin humor, tragiek en zelfs enige zelfspot hand in hand gaan. Bovendien gaat van het onwaarschijnlijke would-bekoppel een integriteit uit die in de gemiddelde Hollywoodromcom zelden te bespeuren valt. Een crowdpleaser à la Aanrijding in Moscou, maar dan met een Spaanse chica en een mongoloïde Romeo. Dave Mestdach