De kortfilm "Baghdad Messi" van de Koerdisch-Vlaamse regisseur Sahim Omar Kalifa is voor de tiende keer in de prijzen gevallen. Dat gebeurde op het Baghdad International Film Festival.

De competitie bestond uit internationale kortfilms, waaronder Dood van een schaduw" van Tom Van Avermaet, dat de Juryprijs haalde in dezelfde categorie. "Baghdad Messi" vertelt het verhaal van de kleine Hamoudi, een jongen met één been die zwaar fan is van Lionel Messi en samen met zijn voetbalgekke vrienden uitkijkt naar de Champions League-finale tussen FC Barcelona en Manchester United. Als de tv bij Hamoudi thuis het enkele dagen voor de finale begeeft, trekt hij met zijn vader naar Bagdad om het toestel te laten repareren.

"Baghdad Messi" won dit jaar onder meer al prijzen in Dubai, Brescello (Italië) en Malmö (Zweden). Eerder deze week won de kortfilm de "Silver aleph" op het Beirut International Film Festival. (Belga/DB)

De kortfilm "Baghdad Messi" van de Koerdisch-Vlaamse regisseur Sahim Omar Kalifa is voor de tiende keer in de prijzen gevallen. Dat gebeurde op het Baghdad International Film Festival. De competitie bestond uit internationale kortfilms, waaronder Dood van een schaduw" van Tom Van Avermaet, dat de Juryprijs haalde in dezelfde categorie. "Baghdad Messi" vertelt het verhaal van de kleine Hamoudi, een jongen met één been die zwaar fan is van Lionel Messi en samen met zijn voetbalgekke vrienden uitkijkt naar de Champions League-finale tussen FC Barcelona en Manchester United. Als de tv bij Hamoudi thuis het enkele dagen voor de finale begeeft, trekt hij met zijn vader naar Bagdad om het toestel te laten repareren. "Baghdad Messi" won dit jaar onder meer al prijzen in Dubai, Brescello (Italië) en Malmö (Zweden). Eerder deze week won de kortfilm de "Silver aleph" op het Beirut International Film Festival. (Belga/DB)