De film zal gebaseerd zijn op het boek 'Pickford: The Woman Who Made Hollywood' van Eileen Whitfield. De 33-jarige Jennifer DeLia zal regisseren, terwijl het scenario de verantwoordelijkheid is van 'Pride and Glory' producer Josh Fagin. De start van het project staat momenteel gepland voor begin 2013. Eerst moet nog de nodige financiering gevonden worden. Die gaan de producers zoeken op het Filmfestival van Cannes.

Regisseur DeLia heeft al een duidelijke visie over hoe ze het verhaal van Pickford wil gaan vertellen. "Zonder de bedoeling om een conventionele biografie af te leveren, willen we de filmtaal gebruiken om, afhankelijk van periode, het verhaal te vertellen van een vrouw die haar tijd ver vooruit was en een van de mooiste romances ooit beleefde."

Mary Pickford was een essentiële actrice tijdens de beginperiode van de Amerikaanse filmindustrie. Ze was onlosmakelijk verbonden met mannelijk equivalent Douglas Fairbanks, waarmee ze ook een felbesproken relatie kende. Daarnaast was ze onder andere een van de grondleggers van filmstudio United Artists en richtte ze mee de Oscarvereniging Academy for Motion Pictures Arts & Sciences op. (JVDV)

De film zal gebaseerd zijn op het boek 'Pickford: The Woman Who Made Hollywood' van Eileen Whitfield. De 33-jarige Jennifer DeLia zal regisseren, terwijl het scenario de verantwoordelijkheid is van 'Pride and Glory' producer Josh Fagin. De start van het project staat momenteel gepland voor begin 2013. Eerst moet nog de nodige financiering gevonden worden. Die gaan de producers zoeken op het Filmfestival van Cannes. Regisseur DeLia heeft al een duidelijke visie over hoe ze het verhaal van Pickford wil gaan vertellen. "Zonder de bedoeling om een conventionele biografie af te leveren, willen we de filmtaal gebruiken om, afhankelijk van periode, het verhaal te vertellen van een vrouw die haar tijd ver vooruit was en een van de mooiste romances ooit beleefde." Mary Pickford was een essentiële actrice tijdens de beginperiode van de Amerikaanse filmindustrie. Ze was onlosmakelijk verbonden met mannelijk equivalent Douglas Fairbanks, waarmee ze ook een felbesproken relatie kende. Daarnaast was ze onder andere een van de grondleggers van filmstudio United Artists en richtte ze mee de Oscarvereniging Academy for Motion Pictures Arts & Sciences op. (JVDV)