De prijs, goed voor een grote publiciteitscampagne in drie media, werd dinsdagavond uitgereikt op het 42ste Film Fest Gent. De ogenschijnlijk saaie vakantie van een puber aan een meer in Ontario dat een onverwachte wending krijgt als hij zijn neef met diens vriend tegenkomt.

"De zeer jonge cast draagt het verhaal met een verbluffend naturel, zodat we samen met hen weer dat zoekende wezen werden uit onze eigen puberteit", zegt de jury onder leiding van Gilles De Schryver. "Het is een film waarin impliciteit en subtiliteit zegevieren; een film waarin relaties onder de oppervlakte botsen als tektonische platen maar enkel rimpelingen creëren aan de oppervlakte."

Artistiek directeur Patrick Duynslaegher (Film Fest Gent) wijst erop dat "Sleeping Giant" dé revelatie was in de Semaine de la Critique op het Filmfestival van Cannes. De jury gaf ook nog een eervolle vermelding aan Jayro Bustamante met "Ixcanul", omwille van de manier waarop de kijker in de Guatemalteekse cultuur wordt ondergedompeld, en Joachim Trier met "Louder Than Bombs", voor de soundtrack en regie.

De Explore Zone Jury bestond dit jaar uit Charlotte Lara De Corte, Louise Willokx, Shauni De Gussem, Vincent van den Ouden en Lenny Rosbach en werd begeleid door acteur en producent Gilles De Schryver. (DB)

De prijs, goed voor een grote publiciteitscampagne in drie media, werd dinsdagavond uitgereikt op het 42ste Film Fest Gent. De ogenschijnlijk saaie vakantie van een puber aan een meer in Ontario dat een onverwachte wending krijgt als hij zijn neef met diens vriend tegenkomt. "De zeer jonge cast draagt het verhaal met een verbluffend naturel, zodat we samen met hen weer dat zoekende wezen werden uit onze eigen puberteit", zegt de jury onder leiding van Gilles De Schryver. "Het is een film waarin impliciteit en subtiliteit zegevieren; een film waarin relaties onder de oppervlakte botsen als tektonische platen maar enkel rimpelingen creëren aan de oppervlakte." Artistiek directeur Patrick Duynslaegher (Film Fest Gent) wijst erop dat "Sleeping Giant" dé revelatie was in de Semaine de la Critique op het Filmfestival van Cannes. De jury gaf ook nog een eervolle vermelding aan Jayro Bustamante met "Ixcanul", omwille van de manier waarop de kijker in de Guatemalteekse cultuur wordt ondergedompeld, en Joachim Trier met "Louder Than Bombs", voor de soundtrack en regie. De Explore Zone Jury bestond dit jaar uit Charlotte Lara De Corte, Louise Willokx, Shauni De Gussem, Vincent van den Ouden en Lenny Rosbach en werd begeleid door acteur en producent Gilles De Schryver. (DB)