'Short Term 12' speelt zo goed als volledig in en rond een zorginstelling voor tieners. Centrale figuur in het verhaal is de gedreven jonge werkneemster Grace (Brie Larson), die een relatie heeft met haar collega Mason. De film brengt het relaas van hun dagelijkse job, maar gaat ook breder door de beslommeringen evenals de dynamiek in het tehuis en al zijn bewoners in kaart te brengen.

Daaruit ontstaat een bijzondere, kleine independent-film die tegelijk zowel oprecht als zeer spontaan is én bruist van vitaliteit. Aanrader.

Dieter Vanden Bossche

'Short Term 12' speelt zo goed als volledig in en rond een zorginstelling voor tieners. Centrale figuur in het verhaal is de gedreven jonge werkneemster Grace (Brie Larson), die een relatie heeft met haar collega Mason. De film brengt het relaas van hun dagelijkse job, maar gaat ook breder door de beslommeringen evenals de dynamiek in het tehuis en al zijn bewoners in kaart te brengen. Daaruit ontstaat een bijzondere, kleine independent-film die tegelijk zowel oprecht als zeer spontaan is én bruist van vitaliteit. Aanrader.Dieter Vanden Bossche