Met hun jongste geesteskind hebben de prettig gestoorde Coen-broertjes ('Fargo', 'The Big Lewowski') eindelijk weer de juiste toon gevonden. 'Inside Llewyn Davis' schetst het tragikomische portret van een sjofele folkzanger (heerlijke rol van Oscar Isaac) die in het New York van de sixties tracht aan de bak te komen. Ooit was hij de helft van een succesvolle duo-act, maar sinds zijn gewezen muzikale partner er vroegtijdig een eind aan maakte, heeft Llewyn het knap lastig om een solo-carrière uit te bouwen.

De weg van deze pechvogel met een warm hart en zonder vaste verblijfplaats is bezaaid met allerlei capriolen, uit welke kurkdroge situatiehumor groeit, waar Joel en Ethan een patent op hebben. Kijk nu al uit naar de hilarische scène waarin Llewyn eventjes een trio vormt om in de studio een potentiële hit op te nemen, over JFK dan nog wel.

Dieter Vanden Bossche

Met hun jongste geesteskind hebben de prettig gestoorde Coen-broertjes ('Fargo', 'The Big Lewowski') eindelijk weer de juiste toon gevonden. 'Inside Llewyn Davis' schetst het tragikomische portret van een sjofele folkzanger (heerlijke rol van Oscar Isaac) die in het New York van de sixties tracht aan de bak te komen. Ooit was hij de helft van een succesvolle duo-act, maar sinds zijn gewezen muzikale partner er vroegtijdig een eind aan maakte, heeft Llewyn het knap lastig om een solo-carrière uit te bouwen. De weg van deze pechvogel met een warm hart en zonder vaste verblijfplaats is bezaaid met allerlei capriolen, uit welke kurkdroge situatiehumor groeit, waar Joel en Ethan een patent op hebben. Kijk nu al uit naar de hilarische scène waarin Llewyn eventjes een trio vormt om in de studio een potentiële hit op te nemen, over JFK dan nog wel. Dieter Vanden Bossche