De erotische film "Fifty Shades of Grey" is bij de voorselectie voor de Golden Raspberry Award met zes nominaties bedacht. De Amerikaanse productie werd woensdag niet alleen als slechtste film van het jaar genoemd, maar sleepte ook nominaties in de wacht in andere categorieën zoals slechtste regisseur, slechtste scenario en slechtste acteur. Dat bleek uit een op het internet verspreide video van de organisatoren.

Ook de Australisch-Amerikaanse sciencefictionfilm "Jupiter Ascending" en de Amerikaanse actiekomedies "Pixels" en "Paul Blart Mall Cop 2" oogstten zes nominaties.

De winnaars van de plastic goudkleurige frambozen worden op 27 februari bekendgemaakt, een dag voor de Oscaruitreiking.

Voor de titel van slechtste acteur strijden Jamie Dornan ("Fifty Shades of Grey"), Adam Sandler ("Pixels" en "The Cobbler") en Johnny Depp ("Mortdecai"). Ook Kevin James ("Paul Blart Mall Cop 2") en Channing Tatum ("Jupiter Ascending") maken kans.

Bij de vrouwen concurreren Dakota Johnson ("Fifty Shades of Grey"), Katherine Heigl ("Home Sweet Hell") en Jennifer Lopez ("The Boy Next Door") om de "Razzies" naast Mila Kunis ("Jupiter Ascending") en Gwyneth Paltrow ("Mortdecai").

De "Razzies" werden in 1980 door de cineast John Wilson als tegenhanger van de gerenommeerde Oscars in het leven geroepen. Vorig jaar bijvoorbeeld ging de Gouden Framboos voor de slechtste actrice naar Cameron Diaz voor haar vertolkingen in "The Other Woman" en "Sex Tape". De genomineerden blijven normaal gezien ver weg van de prijsuitreiking.

Wie in eerdere jaren met een Golden Raspberry werd bedacht, kan de schande echter weer uitwissen. Want er wordt ook de "Razzies Redeemer Award" uitgereikt aan acteurs of actrices die door een goede filmvertolking een Razzie uit het verleden kunnen doen vergeten. Dit jaar komen daar bijvoorbeeld Will Smith of Sylvester Stallone voor in aanmerking. (Belga/DB)

De erotische film "Fifty Shades of Grey" is bij de voorselectie voor de Golden Raspberry Award met zes nominaties bedacht. De Amerikaanse productie werd woensdag niet alleen als slechtste film van het jaar genoemd, maar sleepte ook nominaties in de wacht in andere categorieën zoals slechtste regisseur, slechtste scenario en slechtste acteur. Dat bleek uit een op het internet verspreide video van de organisatoren. Ook de Australisch-Amerikaanse sciencefictionfilm "Jupiter Ascending" en de Amerikaanse actiekomedies "Pixels" en "Paul Blart Mall Cop 2" oogstten zes nominaties. De winnaars van de plastic goudkleurige frambozen worden op 27 februari bekendgemaakt, een dag voor de Oscaruitreiking. Voor de titel van slechtste acteur strijden Jamie Dornan ("Fifty Shades of Grey"), Adam Sandler ("Pixels" en "The Cobbler") en Johnny Depp ("Mortdecai"). Ook Kevin James ("Paul Blart Mall Cop 2") en Channing Tatum ("Jupiter Ascending") maken kans.Bij de vrouwen concurreren Dakota Johnson ("Fifty Shades of Grey"), Katherine Heigl ("Home Sweet Hell") en Jennifer Lopez ("The Boy Next Door") om de "Razzies" naast Mila Kunis ("Jupiter Ascending") en Gwyneth Paltrow ("Mortdecai"). De "Razzies" werden in 1980 door de cineast John Wilson als tegenhanger van de gerenommeerde Oscars in het leven geroepen. Vorig jaar bijvoorbeeld ging de Gouden Framboos voor de slechtste actrice naar Cameron Diaz voor haar vertolkingen in "The Other Woman" en "Sex Tape". De genomineerden blijven normaal gezien ver weg van de prijsuitreiking. Wie in eerdere jaren met een Golden Raspberry werd bedacht, kan de schande echter weer uitwissen. Want er wordt ook de "Razzies Redeemer Award" uitgereikt aan acteurs of actrices die door een goede filmvertolking een Razzie uit het verleden kunnen doen vergeten. Dit jaar komen daar bijvoorbeeld Will Smith of Sylvester Stallone voor in aanmerking. (Belga/DB)